Следеће недеље отворено првенство Града Новог Сада у параглајдингу

Било је предвиђено да се и Отворено првенство Града Новог Сада и прво коло Лиге Србије у парагладингу одржи сутра на Спортском аеродрому „Ченеј“. 
paraglajding pixabay
Фото: pixabay.com

Организатор Аеро–клуб Нови Сад је све припремио за  дводневно такмичење у прецизном слетању протекне у најбољем реду, међутим организтори су у последњи час морали да одложе такмичења због јаког ветра у најави. Наиме, временске прилике су највећи непријатељ овог спорта. Међутим, осим померања датума, не утиче много на друге аспекте такмичења, на којем ће се следећег викенда окупити доста учесника.

„Због услова може да учествује максимално 60 такмичара, а ми очекујемо да ће их и сада бити до четрдесет. Код нас увек све околне земље радо долазе, па ће тако и сада поред учесника из Србије бити и гостију из Румуније, Мађарске и Македоније, а најавили су се и Словенци“, открио је Дејан Валек, члан Аеро–клуба „Нови Сад“ и један од организатора.

Првог дана је распоред нешто дужи и трајаће од 10 до 18 часова, док се другог такмичење завршава у 15 часова, како би потом уследило проглашење победника.

„Такмичење је само по себи занимљиво јер у сваком тренутку имате неког у ваздуху, док се други спушта на циљ. То је интересантно за публику, коју бих овом приликом позвао да дође и са посебног простора предвиђеног за гледаоце ужива у манифестацији“, рекао је Валек.

Дешавања овог типа на Спортском аеродрому „Ченеј“ нису традиционална, али имају све предуслове да то постану.

„Последњих неколико година може се рећи да се Ченеј полако буди. Нису дуго на овом месту била организована велика такмичења и са тим се почело тек прошле године када је одржан Еврокуп“, истакао је Дејан Валек.

Отворено првенство Новог Сада на којем ће се окупити велики број учесника права је прилика да се настави започето и да самим тим ова атрактивна локација заиста и постане традиционално место окупљања за све поклонике параглајдинга.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести