Шпановић сутра на финалном митингу Дијамантске лиге у Бриселу

Српска атлетичарка Ивана Шпановић учествоваће на финалном митингу Дијамантске лиге у Бриселу и бориће се за укупног победника у скоку удаљ. Најпрестижније такмичење у атлетици сутра улази у завршницу одржавањем финалног митинга у оквиру Дијамантске лиге.
ivana spanovic, fonet ap
Фото: FoNet/AP

Многе дисциплине имале су финале у оквиру митинга у Цириху, док се у Бриселу очекује финале преосталих дисциплина међу којима је и женски скок у даљ где учествује најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић.

Ове сезоне су у Дијамантској Лиги уведена нова правила, па су атлетичари током преосталих митинга сакупљали бодове за пласман у финале, док ће свеукупни победник бити онај ко у Бриселу оствари најбољи резултат.

Шпановићева због повреда није учествовала у Јуџину и Ослу, већ само у Лозани, где је победила и у Лондону, где је заузела друго место. Ивана је до сада однела 11 победа на митинзима Дијамантске Лиге, а прошле године била је победница у укупном пласману. Ово је нашој атлетичарки први пут да се такмичи на чувеном митингу Меморијал Ван Даме и на стадиону у Бриселу. Скок удаљ на програму је у 18:45 часова.

С. Р.  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести