Србија са 18 стрелаца на Европском првенству у Вроцлаву

БЕОГРАД: На Европском првенству ваздушним оружјем, које ће у пољском Вроцлаву бити одржано од 23. фебруара до 2. марта, Србију ће представљати 18 стрелаца.
Evropskoprvenstvo-arhiva
Фото: ССС

Управни одбор Стрељачког савеза Србије усвојио је састав наше селекције по предлогу спортског директора Драгана Марковића и селектора Драгана Доневића и Јелене Аруновић.

Србија ће имати представнике у свим дисциплинама, изузев у јуниорској конкуренцији пиштољем.

У екипи овај пут неће бити дебитаната, сви већ имају искуства са учешћем на европским шампионатима. Први пут после три године на ЕП ваздушним оружјем такмичиће се Ивана Анђушић Максимовић, која је паузирала због порођаја, а у репрезентацију се вратила прошле године и учествовала на Светском купу у Рио де Жанеиру и Европском првенству малокалибарским оружјем у Болоњи.

Шампионат Старог континента у Вроцлаву ће бити једно од последњих квалификационих такмичења за Олимпијске игре у Токију. У свакој сениорској дисциплини биће подељене по две квоте за ОИ.

За сада је петоро српских стрелаца изборило квоте за Токио: Зорана Аруновић, Дамир Микец, Јасмина Миловановић (сви пиштољ), Милутин Стефановић и Сања Вукашиновић (пушка).

Састав Србије за ЕП у Вроцлаву

Пушка

Сениори: Милутин Стефановић („Чика Мата“), Миленко Себић (Академац), Лазар Ковачевић (Јагодина 92).

Сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790), Ивана Анђушић Максимовић („Академија Максимовић“).

Јуниори: Алекса Митровић (Нови Београд – Ушће), Марко Ивановић („Чика Мата“), Ђорђе Савић (Око соколово).

Јуниорке: Марија Малић (Јединство), Теодора Вукојевић („Чика Мата“), Марија Коларевић (Нови Сад 1790).

Сениорски микс парови: Арсовић/Ковачевић и Вукашиновић/Стефановић.

Јуниорски микс парови: Вукојевић/Савић и Митровић/Малић.

Пиштољ

Сениори: Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац), Душко Петров („Алекса Дејовић“).

Сениорке: Зорана Аруновић (Олимпик 011), Бобана Момчиловић Величковић (Бор 030), Јасмина Миловановић (Академац).

Микс парови: Аруновић/Микец и Момчиловић Величковић/Гргић.

Вођа пута биће спортски директор ШС Драган Марковић. У стручном штабу ССС су још: Драган Доневић, Иван Манојловић (задужени за сениорске стрелце пушком), Јелена Аруновић (сениорски стрелци пиштољем), Саша Икер (јуниори и јуниорке пушка). Уз репрезентативце ће бити још неколико стручњака. По предлогу селектора за пиштољ Јелене Аруновић, у експедицији су Јасна Шекарић, Горан Микец и Митја Гргић, док ће стручни тим бити допуњен са тренерима за дисциплине пушком, по предлогу селектора за ово оружје Драгана Доневића.

Последња провера у Минхену

Сви наши репрезентативци који путују у Вроцлав ће последњу велику проверу пред ЕП имати на турниру у Минхену (21-26. јануар). Србија ће се у Минхену представити у истом саставу као и у Пољској.

Једина разлика је што на програму митинга у главном граду Баварске неће бити такмичења јуниорских мешовитих парова.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести