Штефанек: Помоћи ћемо Трстенику да реализују пројекте

ТРСТЕНИК: Олимпијски првак и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек обишао је данас општину Трстеник.
sstefanek
Фото: Танјуг (видео)

Штефанек је рекао Танјугу да је циљ посете био обележавање 100- годишњица ФК Трстеник, али и пројекти који ће поспешити спорт у овој општини.

Он је на терену ФК Трстеник извео и почетни ударац на првенственој утакмици.

"Донели смо један скромни поклон - комплет лопти за најмлађе. Свим школама у општини Трстеник смо поделили лопте. Наставићемо и даље са сарадњом. Видећемо које проблеме имају и решаваћемо их заједнички", рекао је Штефанек.

Штефанек се састао са председником општине Миленом Турк, која је рекла да је локална самоуправа спремна да саслуша и потребе клубова и да финансијски подржи њихове захтеве.

Фото: Танјуг (видео)

"Када су у питању пројекти, ми их активно припремамо. Неки од њих су већ израђени. Реч је фискултурним салама у оквиру школа. Путем средстава Канцеларије за управљање јавним улагањима очекујемо и њихову реализацију”, казала је Турк.

Председница општине је рекла да ће за друге крупне инфраструктуре пројекте, који превазилазе финансијске могућности локалне самоуправе, пратити конкурсе.

"На тај нацин смо реновирали спортску халу, а наредни пројекти ће се односити на базен и проширење спортског комплекса", рекла је Турк.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести