ШТЕФАНЕК  Рим успутна станица до Олимпијских игара

Најбоље српске рваче у слободном и грчко-римском стилу од 10. до 16. фебруара очекује Европско првенство у Риму. Међу путницима за италијанску престоницу биће и Давор Штефанек, актуелни олимпијски шампион у категорији до 66 килограма.
 Davor Štefanek Foto: privatna arhiva
Фото: Давор Штефанек Фото: приватна архива

Због обавеза које има као председник Спортског савеза Србије Штефанек није имао превише наступа на званичним такмичењима у последње време.Ово ће бити прво велико за Давора још од Светског првенства у Будимпешти 2018 године, на којем је освојио сребрну медаљу.

- Добро сам се припремио, али ово европско првенство ми не представља приоритет. То ће бити уводни део мог припремног периода за Токио. Конкуренција ће бити јака у 72 кг. То није моја категорија, већ категорија изнад. У припремном периоду сам спустио килажу на 72 кг тако да неће бити скидања кила пред само такмичење - рекао је Штефанек.

Давор не може да предвиди колико резултатски може да оствари на такмичењу у Риму.

- Моја очекивања су увек највиша. Увек идем на најсјајније одличје, али у овом моменту не могу ништа да гарантујем. Све зависи и како се такмичарског дана будем пробудио у Италији. Сигурно је да ћу дати све од себе, али и да не освојим медаљу на овом такмичењу није смак света, јер ово је само успутна станица до Олимпијских игара. Идем на такмичење без притиска и тензије – поручио је Штефанек.

Србија је на претходном Европском првенству у Каспијску освојила три медаље. Два сребра, Виктор Немеш И Микхеил Каyаја у грчко-римском и Стеван Мићић у слободном стилу.

С. Р.

Рвачи Србије отпутовали у Рим на Европско првенство

БЕОГРАД:  Рвачка репрезентација Србије отпутовала је данас у Рим, где се од 10. до 16. фебруара одржава шампионат Европе у грчко-римском и слободном стилу.

Србију ће представљати осам такмичара, у слободном стиилу Стеван Мицић (57 кг) и Заур Ефендиев (74 кг), у грчко-римском стилу Перица Димитријевић (63 кг), Мате Немеш (67 кг), Давор Штефанек (72 кг), Виктор Немеш (77 кг), Зураби Датунашвили (87 кг) и Михаил Кајаиа (97 кг).

Наступ у Риму биће први за новог српског репрезентативца, Грузијца Зурабија Датунашвилија, који је недавно добио српски пасош.

Датунашвили има 28 година и током каријере је освојио три медаље на Европским првенствима.

“Велика ми је част што ћу наступати за репрезентацију Србије. У тиму је већ мој сународник Михаил Кајаиа, који ми је причао све најлепше о Србији. Надам се да ћу успети да испуним очекивања и остварим резултате које је Михаил на претходним великим такмичењима. Сјајно сам се уклопио, одлично радио са остатком екипе током припремног периода и са великим нестрпљењем очекујем почетак такмичења“, рекао је Датунашвили.

Европско првенсво у Риму биће прилика да се настави са континуитетом добрих резултата на великим такмичењима, са којих српски рвачи редовно доносе одличија, а томе се нада и председник РС С Жељко Трајковић.

“Наш примарни циљ су олимпијске норме. До сада смо успели да освојимо три, али се надамо да се на томе неће завршити. Свакако се не одричемо медаља на Европском првенству и надамо се да ћемо низ сјајних резултата наставити и у Риму. Момци су одлично радили у претходном периоду и ово ће бити сјајна провера пред квалификационе турнире за Олимпијске игре у Будимпешти и Софији“, истакао је Трајковић.

Србија је на претходном Европском првенству у Каспијску освојила три медаље. Два сребра, Виктор Немеш И Микхеил Каџаја у грчко-римском и Стеван Мићић у слободном стилу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести