Стипендије за 90 талентованих спортиста из АП Војводине

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез уручили су уговоре о стипендирању за 90 перспективних и талентованих спортиста и спортисткиња из АП Војводине, узраста од 14 до 20 година.
Milicevic_dodela ugovora-15
Фото: Покрајинска влада

"Србија је позната по спорту. То је једно од наших најлепших лица које показујемо свету", казао је Милићевић обраћајући се младим спортским талентима и подсетио на врхунске резултате одбојкаша, ватерполиста, тенисера, рукометаша...

Он је истакао да спортисти који су данас награђени као млади спортски таленти имају част, јер су њихов рад, труд и резултате препознали предани спортски радници и спортски асови из секретаријата за спорт и омладину, међу којима су Владимир Батез, Аранка Биндер и други.

Фото: Покрајинска влада

"Уверен сам да су стипендије које сте данас добили признање за ваше резултате, али и подстрек за даљи рад".

Милићевић је нагласио да Покрајинска влада много улаже у спорт и навео да је у претходне три године у спортску инфраструктуру уложено око 10 милиона евра.

Фото: Покрајинска влада

"Покрајинска влада ће наставити да улаже у спорт и младе људе, да проналази начине и механизме да подстиче младе таленте, како у спорту, тако и у науци и образовању, јер су сви они заједно будућност Србије", нагласио је Милићевић.

Фото: Покрајинска влада

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез поручио је спортским надама да вредно тренирају, те да се улагањем у младе спортске таленте ствара амбијент у коме ће, како је нагласио, од добрих кадета и јуниора постати још бољи сениори.

Фото: Покрајинска влада

"Циљ овог програма јесте да идентификујемо младе спортске таленте, да пратимо њихове резултате и да улажемо у њихову будућност", рекао је Батез и додао да се сваке године повећава број стипендиста, а од прошле године програм је додатно унапређен тако што стипендије у већем износу добијају спортисти и спортисткиње уврштени у развојни програм Олимпијског комитета Србије.

Фото: Покрајинска влада

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести