СТОНОТЕНИСЕР ЂОРЂЕ БОРЧИЋ Пет титула за понос

Већ пуне 24 године Ђорђе Борчић(32) активан је у стоном тенису. Заједно са братом близанцем Владом 1996. године постао је члан Синтелона из Бачке Паланке, тадашњем вицешампиону Југославије.
Đorđe Borčić naredne sezone igraće za Vojvodinu Foto: privatna arhiva
Фото: Ђорђе Борчић наредне сезоне играће за Војводину Фото: приватна архива

Први тренер био му је Ђорђе Бошњаковић из Новог Сада. - Врло радо сетим се почетка каријере. Уз брата и мене, ту су били Зоран Савић, Урош Гордић и Радомир Јатић. После тога, тренери су нам  били и Саша Игњатовић и Мико Јовановић. У наредних десетак година напредовали смо и освајали смо редовно златне, сребрне и бронзане медаље на пионирским, кадетским и омладинским војвођанским и државним првенствима у синглу,  дублу и у миксу - рекао је Ђорђе Борчић.                

У току  досадашње сениорске каријере   бранио је боје матичнога клуба, београдске Црвене звезде и    зрењанинског Баната у Србији, а носио је и дресове клубова из Немачке, Шпаније (Баскије) и Француске.

- Нарочито сам  поносан на мој  учинак у Банату. Са Зрењанинцима сам освојио чак пет државних титула. Захваљујући агилном и предузимљивом председнику Дмитру Мајсторовићу Банат је постао најтрофејнији наш клуб у другој  деценији 21. века.

Искусни ас ће наредне сезоне бранити боје новосадске Војводине.

-  Војводина се вратила у Прву  лигу и ангажовала је мога брата Владу, Уроша Гордића и мене. Брзо смо    се договорили са председником клуба Бранком Миљушем, а циљ је повратак у Суперлигу Србије. Потписали смо уговор на годину плус  годину. Занимљиво је да ћемо нас тројица поново бранити боје истог клуба после пуних 15 година. Сада смо зрели и искусни играчи, али и амбициозни  - иостакао је Ђорђе Борчић, који ће највероватније   да буде први рекет Новосађана у наредној сезони.

      Ђ. Штрбац

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести