Стонотениска репрезентација особа с инвалидитетом очекује од две до четири медаље на Европском првенству

Стонотениска репрезентација Србије особа са инвалидитетом отпутовала је на Европско првенство, које почиње у среду у Лашком у Словенији и трајаће до 5. октобра.
stonotenioseri8
Фото: Dnevnik.rs

Од 28. до 30. септембра је екипни, а онда следи појединачни део. У репрезентацији су Борислава Перић Ранковић, Нада Матић, Зорица Попадић и Биљана Убовић, те Митар Паликућа, Милан Зелен, Мирослав Хома, Горан Перлић и Борис Стиљковић. Селектор и тренер је Златко Кеслер, а тренери су још и Лазар Куртеш, Слађана Крсмановић и Светислав Димитријевић.

„Одрадили смо све припреме за ово Европско првенство. Екипа је добро спремљена, јер смо интезивно радили цело лето. Одрадили смо све предвиђено и тренирали са Словацима, Пољацима и са Италијанима, тако да сам сигуран да ће план који смо зацртали бити остварљив на Европском првенству, а то значи да ћемо донети две до четири медаље. Наравно да ће нам за ово требати и мало спортске среће. Захвалио бих се овим путем Граду, који нам је значајно помогао финансијски, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Министарству омладине и спорта и спонзору „Енерготехници Јужна Бачка“ на челу са власником и директором Драгољубом Збиљићем, који нам је, такође много помогао и омогућио да ове године одрадимо максимално све што је било зацртано планом припрема. Надам се да ћемо им се свима одужити медаљама - казао је селектор Златко Кеслер.

На прошлом Европском првенству у Данској први пут је играно српско финале, а Борислава Перић Ранковић је победила клупску и репрезенттаивну колегиницу Наду Матић. На питање да ли ћемо опет имати прилике да гледамо српско финале Борислава је дипломатски одговорила:

„Никада не волим да прогнозирам унапред. Једноставно оно што увек волимо да кажемо сви ми из репрезентације, је то да одлазимо спремни, да ћемо дати све од себе, а на крају ћемо видети када се окрене последњи поен какав је био успех.“

Нада Матић се надовезала:

„Борићемо се, спремали смо се за то, наше је само да одиграмо, дамо максимум и резултат ће доћи.“

Фото: Dnevnik.rs

Биљана Убовић је дебитант у тиму.

„Први пут ћу учествовати на једном тако важном такмичењу. Одрадили смо све што је било предвиђено за ову сезону. Идемо на Европско првенство да покажемо шта знамо - казала је Убовићева.

Митар Паликућа је на прошлом ЕП освојио бронзану медаљу. С великим очекиванија одлази у Лашко.

Фото: Dnevnik.rs

„Форма је на високом нивоу и надам се да ћемо се као и са претходних првенстава вратити бар са две медаље, ако не и више. На овом првенству браним бронзу, надам се да је дошло време за корак више, а можда и два. Екипно биће тешко, има много добрих екипа, четврти смо носиоци, реално је да се боримо бар за бронзу“, казао је Паликућа.

Милан Зелен је дебитант у репрезентацији, а поред појединачног дела наступиће и у тиму са Паликућом и искусним Мирославом Хомом.

„Пошто реалност није брига на коју се обазиремо идемо по титулу првака Европе“, ефектно је рекао Зелен, а Хома је такоже истакао да очекује екипно одличје.

Фото: Dnevnik.rs

Горан Перлић је већ искусан репреузентативац.

„После великих и напорних припрема које смо имали током лета надамо се великом резултату и надам се да ће наша репрезентација освојити много медаља.“

Борис Стоиљковић је новајлија у тиму и са Перлићем ће наступати и у екипном делу.

„Припреме су биле веома напорне, покушавам да се уклопим. Идемо у нове победе и очекујем неку медаљу“, казао је Борис. 

Текст и фото: Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести