Удовичић: Наш спорт мора да има никад боље резултате

БЕОГРАД: Претходна, 2021, била је година великих изазова, али и година у којој су померене границе када је реч о резултатима Минисарства омладине и спорта, каже ресорни министар Вања Удовичић и истиче да у новој, 2022. години, српски спорт мора да настави континуитет добрих резултата, али и организације великих такмичења.
udovicic, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

"Година 2021, иако је година изазова за цео свет, она је и година успеха и померања граница. Година весеља у сваком смислу, када причамо о неким конкретним резултатима. Година која нас обавезује да у наредном периоду будемо још успешнији и да се такмичимо са нама самима и да покушамо да оборимо рекорде које смо поставили", рекао је Удовичић Танјугу.

Он је истакао да је девет медаља које су српски спортисти освојили на Олимпијским играма у Токију стандард којем ће се тежити и у наредном периоду.

"Освајањем девет медаља на Олимпијским играма у Токију, наши спортисти су оборили све рекорде. Даћу један пример, на ОИ у Атини, Пекингу, Лондону, на којима сам и учестовао, освојено је укупно девет медаља. Сада исто толико медаља имамо освојених на једним ОИ. То је стандард који смо успоставили и од којег не желимо да посустанемо и који нас вуче да у наредном периоду да будемо још бољи и квалитетнији", каже министар.

Удовичић је рекао и да је 2021. године била година организације великих међународних догађаја, рекорданог броја стипендија, никада већих награда за наше спортисте и великог броја инфраструктурних пројеката, година апсолутних рекорда.

"Година одговорности и солидарности, где смо схватили колико је неопходно да будемо истински хероји, да будемо солидарни, да водимо рачуна једни о другима. Позиван све грађане да буду до краја одговорни и да се вакцинишу", истакао је он.

Оно што обећава у наредној 2022. години јесте да српски спорт мора да настави континуитет добрих резултата, али и организације великих такмичења.

"Од почетка сам постављао високе циљеве и увек преузимао одговорност у сваком погледу, без обзира који сам посао обављао. Сматрам да наш спот мора да има никад боље резултате, морамо да обарамо рекорде када је реч о освојеном броју медаља, али и када је реч о деци у систему школског спорта, као и да што већи број грађана има могућност да се бави рекреативно спортом", поручио је Удовичић.

Када је реч о организацији међународних такмичења, министар обећава да ће Србија отворити врата за највећа светска и европска такмичења.

"Даћемо никада већи број стипендија и имаћемо никад већа улагања, када је реч о спрорту, и имаћемо капиталне инвестиције које ће променити структуно изглед Србије, када је реч од инфраструктури", поручио је Удовичић.

Када је реч о ресору омладине, Удовичић истиче да је обавеза веће улагање у систем омладине кроз финансирање програма и пројеката.

"Из моје перспективе, као неко ко тежи највишим циљевима у ономе чиме себави, исто тако гледам и на ресор омладине и спорта и убеђен сам да ћемо оправадати улогу и одговорност која нам је пружена", закључио је Удовичић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести