Удовичић: Спорт се враћа у фискултурне сале од 1. септембра

БЕОГРАД: Спортске активности биће настављене у фискултурним салама у Србији од следеће недеље, изјавио је вечерас министар омладине и спорта Вања Удовичић.
udovicic, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

"Најесенцијалнија одлука коју је Кризни стаб данас донео је да се спорт враћа у фискултурне сале и да ће школе поново бити домаћини врхунском и рекреативном аматерском спорту у целокупној Србији, од главних градова до локала, где ће у свим узрасним категоријама спорт моћи несметано да се обавља од 1. септембра", рекао је Удовичић за ТВ Пинк.

Говорећи о изградњи националног стадиона, Удовичић је рекао да је то више од инфраструктурног пројекта и да је то есенцијално питање за развој спорта.

"Национални стадион, као значајан инфраструктурни пројекат, даће додатну вредност метрополи као што је Београд, али и препознатљивост у међународним оквирима", рекао је Удовичић.

Он је додао да се очекује да тај стадион буде једна од најлепших у Европи.

"У овом делу Европе сигурно. То је стадион који ће у великој мери да промени изглед тог дела Београда, који ће дати додатну вредност и омогућити значајније подизање додатне вредности када је реч о спортским манифестацијама, али и културним и политичким манифестацијама", навео је министар.

Говорећи о одржавању Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука" почетком септембра, Удовичић је рекао да му је драго што су Београд и Србија, заједно са Републиком Српском, домаћини једног тако великог међународног такмичења.

"Да можемо да утичемо на људе да се баве рекреацијом и спортом, да ћемо да промовишемо земљу и покажемо да бицикл треба да буде свакодневица када реч о здравом стилу живота и рекреацији", рекао је Удовичић.

Он је додао да је данас разговарао са министарком омладине и спорта РС о томе да наставе одличну сарадњу и оплемене је многим другим снажнијим и јачим акцијама, које су установљене акционим планом.

Једна од тих акција је заједничка организација трке Београд-Бањалука, нагласио је Удовичић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести