Утакмица Купа Европе за стонотенисерке на Спенсу

Четвороструке шампионке Србије, стонотенисерке Новог Сада у недељу ће(19 часова) играти први меч осмине финала Купа Европе.
Stoni tenis/R. Hadzic
Фото: Дневник/Фото: Р. Хаџић/архива

Ривал ће им бити шпански Линарес из Андалузије, тако да се очекује својеврсни стонотениски спектакл. Меч ће се играти у великој дворани Спенса, па ће љубитељи стоног тениса бити први пут у прилици да уживају у неком екипном стонотениском сусрету у великој дворани  још од Светског првенства 1981. године.

- Подсетићемо се на време када је стони тенис био један од најпопуларнијих спортова код нас. Сада се поново буди, а ми из СТК Нови Сад покушавамо да утичемо на то. Наравно, велика дворана је превелика за један овакав сусрет па ће борилиште за игру бити померено до јужне стране. Источна трибина (улаз од стране Суда) биће једина намењена за гледаоце - рекао је председник клуба Дан Фрациле.

Стонотенисерке Новог Сада највећи европски успех направиле су пре три године када су доспеле до четвртфинала, а само поен их је делио од завршног турнира.


Увертира с Вршцем

Увертира пред недељни европски меч Нови Сад - Линарес је утакмица 5. кола Суперлиге. Нови Сад ће у суботу, у великој дворани Спенса, од 19 часова дочекати екипу Вршца.


- Покушаћемо бар да поновимо тај успех. Неће бити лако, јер пред нама је одличан шпански тим, кога предводи дугогодишња румунска репрезентативка Истрате, уз искусну Пољакињу Кузинску. С друге стране, ми смо ослабљени јер ћемо играти без прве играчице Рускиње Зоје Новикове за коју смо одлучили да прескочи овај европски меч како би санирала повреду за други део сезоне. Уместо ње ускочиће 16-годишња јуниорска репрезентативка Радмила Томињак, која ће имати европски деби. Уз стандардне наше сениорске репрезентативке, Изабелу Лупулеску и Тијану Јокић, које су у солидној форми, сматрам да равноправно можемо да се носимо са искуснијим шпанским тимом - сматра тренер Новосађанки Слободан Стојанов.

Из клуба кажу да су припремили посебно изненађење за најмлађе посетиоце. Сви чланови млађих категорија стонотениских клубова у Србији који се организовано појаве на утакмици добиће дресове са слоганом “Ја волим стони тенис”.

        Ј. Г.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести