Зорана Аруновић и Дамир Микец најуспешнији стрелци Србије у 2018

Зорана Аруновић и Дамир Микец најуспешнији су стрелци наше земље за 2018. годину у избору Стрељачког савеза Србије.
arunovic-mikec
Фото: Зорана Аруновић и Дамир Микец, фото: ССС

Најуспешнији тренер је Јелена Аруновић, селектор за пиштољ и лични тренер Зоране Аруновић. На првом месту ранг листе клубова за 2018. је београдски Полицајац.

Зорана Аруновић (Олимпик 011) и Дамир Микец (Полицајац) су нанизали велики број појединачних одличја, али и медаља у миксу ваздушним пиштољем на значајним међународним такмичењима минуле године.

Аруновићева се са сваког великог такмичења на коме је учествовала у 2018. вратила бар са једном медаљом.

Успешну сезону крунисала је титулом светског вицешампиона ваздушним пиштољем на СП у Чангвону, чиме је Србији донела прву квоту за Олимпијске игре у Токију 2020. На првом великом такмичењу у 2018, на Европском првенству ваздушним оружјем у Ђеру освојила је појединачно сребро и предводила Србију ка екипној бронзи ваздушним пиштољем. На турнирима Светског купа окитила се са два сребра и бронзом у појединачној конкуренцији, а на Медитеранским играма у Тарагони је била друга ваздушним пиштољем.

И Микец је на Светском првенству у Чангвону стигао до сребрне медаље малокалибарским пиштољем слободног избора, који није више у олимпијском програму, а био је најзаслужнији за друго место српске екипе у овој дисциплини. На ЕП у Ђеру  је са екипом освојио сребро ваздушним пиштољем. На Медитеранским играма се окитио златним одличјем за победу ваздушним пиштољем.

Зорана и Дамир су заједно, као чланови микса ваздушним пиштољем, освојили четири одличја на европским и светским такмичењима у 2018. години. На шампионату Старог континента у Ђеру су „погодили“ сребро, а на турнирима Светског купа два сребра и бронзу, док су на шампионату планете били четврти. На Медитеранским играма такмичење мешовитих парова није било у програму.

Зорана Аруновић и  Дамир Микец су и прошле године проглашени за најбоље стрелце Србије, док је Јелени Аруновић, која је минуле године добила Мајску награду Спортског савеза Србије, ово прво проглашење за најуспешнијег тренера наше земље.

Најбољим појединцима и клубовима ће признања бити додељена на свечаности у другој половини јануара када ће званично бити проглашени најбољи стрелци Србије за 2018. у свим категоријама.

Првопласирани на прелиминарним листама стрелаца по оружју и категорији за 2018

Пушка  - сениори: Милутин Стефановић („Чика Мата“) , сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), јуниори: Алекса Митровић (Нови Београд – Ушће), јуниорке: Марија Малић (Јединство, Стара Пазова), млађи јуниори: Ђорђе Савић (Око соколово), млађе јуниорке: Марија Малић (Јединство), кадети: Ђорђе Савић (Око соколово), кадеткиње: Ања Кнежевић (Нови Београд – Ушће), пионири: Страхиња Бојић (Младост), пионирке: Ања Поповић (СФС Борац).

Пиштољсениори: Дамир Микец (Полицајац), сениорке: Зорана Аруновић (Олимпик 011), јуниори: Петар Адамовић (Смедерево), јуниорке: Катарина Марицки („Живко Релић Зуц“/Нови Сад 1790), млађи јуниори: Урош Ивановски (Нови Сад 1790), млађе јуниорке: Катарина Марицки („Живко Релић Зуц“/Нови Сад 1790), кадети: Златомир Марковић (Земун Центар), кадеткиње: Јована Тодоровић (Нови Београд – Ушће).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести