Зорана Аруновић: Надамо се да ћемо да обрадујемо све у Србији својим резултатима

Репрезентативци Србије у стрељаштву вечерас су летом преко Истанбула отпутовали у Јапан на последњи део припрема пред почетак Олимпијских игара у Токију. Након слетања у Токио српски стрелци ће се сместити у Олимпијско село.
oks_strelci_570-768x512
Фото: ОКС
У авиону се нашло седам стрелаца који су изборили квоту за наступ на Играма: Миленко Себић, Сања Вукашиновић, Милутин Стефановић, Андреа Арсовић (пушка), Зорана Аруновић, Јасмина Миловановић и Дамир Микец (пиштољ).
На конференцији за медије која је одржана на београдском аеродрому пред полетање медијима су се обратили селектори Драган Доневић (пушка)  и Јелена Аруновић (пиштољ), као и стрелци Зорана Аруновић, Сања Вукашиновић и Дамир Микец.
Драган Доневић је истакао да српски стрелци иду у Токио са највишим могућим амбицијама.
Фото: ОКС
– Стрелци су спремни и орни да направе добар резултат. Добро смо радили и тренирали. Имамо велика очекивања. Екипа која путује на Игре је искусна, имамо и дебитанте. Рекао бих да је то добар спој искуства и младости. На Играма учествује сам крем светског стрељаштва и надамо се да ћемо показати колико вредимо – истакао је Доневић.
Јелена Аруновић истиче да је иза свих стрелаца период припрема који је трајао пет година и да постоји велика жеља да се добар рад крунише у Токију.
Фото: ОКС
– Ја тешко могу да кажем нешто што пре није речено. Чекали смо пет година да кренемо за Токио. Радили смо колико смо могли и колико смо знали, али свакако више од онога што смо до сада приказали. Мотива увек има, они су код нас позиционирани на много вишем нивоу него што би желели да причамо о томе. Можда има прецизнијих такмичара, али некога ко више жели добре резултате од нас, тешко. Направићемо највише што нам ситуација буде дозволила – напоменула је Јелена Аруновић.
Зорана Аруновић је пожелела много среће свим српским олимпијцима који ће учествовати на Играма у Токију.
Фото: ОКС
– Имамо један сјајан тим, спој младости и искуства. У недостатку смо са такмичењима и не знамо у каквој су форми остали конкуренти, али сви идемо да се боримо, да покажемо колико смо радили. Сумњам да је неко радио више од нас. Пожелела бих свим члановима Олимпијског тима Србије много среће на Играма, много негативних тестова на вирус KОВИД-19, и много позитивних спортских резултата. Надамо се да ћемо да обрадујемо све у Србији својим резултатима – рекла је Зорана Аруновић пред полетање.
Сања Вукашиновић ће први пут наступити на Олимпијским играма и истиче да је велика част бити део репрезентације у којој наступају стрелци на које се и она сама угледа.
Фото: ОКС
– Ово су моје прве Игре и велика је част и одговорност бити у тиму са колегама на које се угледам. Надам се добром резултату и да ћемо се сви задовољни вратити из Токија – истакла је Сања Вукашиновић.
Дамир Микец у Токио путује као најискуснији члан стрељачког тима Србије и истиче да ће због тог статуса имати додатну одговорност.
Фото: ОКС
– Ово су моје четврте Олимпијске игре и поносан сам на ту чињеницу. Када смо полазили у Пекинг био сам најмлађи у тиму, а ево данас сам најстарији. Дивно је бити део овакве репрезентације и атмосфера је на врхунском нивоу. Радујемо се путу у Токио, иако ће ове Олимпијске игре бити тотално другачије од осталих. Не излазимо са белом заставицом на спортска борилишта, то је сигурно – рекао је Микец.
Прве на стрелиште излазе Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић које 24. јула ујутру почињу такмичење у дисциплини ваздушна пушка, а истог дана у каснијем термину и Дамир Микец почиње своје такмичење у дисциплини ваздушни пиштољ.
Наредног дана наступаће и Зорана Аруновић и Јасмина Миловановић (пиштољ), и Миленко Себић и Милутин Стефановић (пушка).
(ОКС)
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести