Аркус лига: Дерби Металопластике и Војводине; шампион благи фаворит

ШАБАЦ: Нема лепшег отварање 7. кола плеј–офа Аркус лиге од данашњег, дерби играју Металопластика и Војводине у Шапцу(19.30).
v
Фото: Golman Voše Luka Arsenić/Dnevnik (Filip Bakić)

Биће то први меч Шапчана и Новосађана у текућој сезони, а домаћин улогу благог фаворита препушта Новосађанима.

– Очекујем добру утакмицу, на нивоу европских. И једни и други смо у Сеха лиги показали да можемо равноправно да се носимо, па и да победимо звучна европска рукометна имена. Поклекли смо у Нишу у претходном колу, стигао  нас је умор, али и Војводина је на истим мукама. Од својих играча сам тражио да што пре забораве тај меч, а свакако улогу благог фаворита препуштам актуелном шампиону – рекао је тренер Шапчана Веселин Вуковић.

Последњи међусобни сусрет ови ривали одиграли су у септембру прошле године, када су Новосађани славили у полуфиналу Купа (27:21).

– Ово је дерби досадашњег дела шампионата.  Шапчани су изгубили у Нишу, што не значи да немају квалитет и зато мислим да ће ово да буде изузетно тешка и захтевна утакмица за нас. Мораћемо силно да се потрудимо да бисмо славили  – сматра голман Војводине Лука Арсенић.

Против Мотора у Сеха лиги, тренер Новосађана Ројевић је одмарао тројицу играча, голмана Веркића, Прибака и Вуковљака.

– За две седмице одиграли смо четири утакмице, што је НБА ритам, па је разумљиво то што су се неки од нас одмарали. Ми ћемо се држати наше игре. Играмо најбољу одбрану у Лиги, сложна смо екипа и у сваку утакмицу улазимо, без обзира ко је ривал, максимално мотивисано. Ако желимо да будемо прваци морамо из оваквих утакмица да изађемо као победници – казао је Арсенић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести