Аркус лига: Новосађани на једвите јаде до бодова

Рукометаши Војводине савладали су Црвену звезду у 10. колу Аркус лиге.
Аркус лига/Моменат са прошлог дербија
Фото: Аркус лига/Моменат са прошлог дербија

Новосађани током читавог меча нису имали решење за сјајну игру Звезде, али су на искутво успели да у Нови Сад однесу два бода.

У уводним минутима сусрета виђане је равноправна борба. Обе екипе су биле нападачки расположене, Новосађани су као по обичају били убојити са крила преко Дарка Миленковића и Милоша Грозданића, док су домаћих истакао бек Драшко Ненадић шутевима са девет метара. Гости су имали проблема са реализацијом напада због веома покретљиве одбране Звезде у првих 30 минута играло се гол за гол..

У наставку меча Војводина је заиграла нешто организованије и до прве предности од два гола вишка стигла је на истеку 40. минута (17:15). Ипак, Звзеда је ношена подршком са трибина спречила Новосађане да се резултатски одвоје и реше меч. У последњих десет минута сусрета Црвена звезда је ушла са два гола више, а преокрету је допринео и расположени чувар мреже београдских “црвено-белих” Никола Перић. У Одлучујућим тренуцима меча лопта је поверена Грегору Оцвирку који је финтирао одбрану Звезде и постигао погодак за вођство Новосађана пола минута пре краја. Звезда је имала последњи напад, одговорност је преузео Марко Кнежевић али је њеугов шут одбранио Фран Лучин и тако донео Новосађанима веома важну победу.

Црвена звезда Војводина 23:24 (11:11)

БЕОГРАД: УВЦ Шумице, гледалаца: 240. Судије: Боричић и Марковић. Седмерци: Црвена звезда 8 (8), Војводина 3 (2), Искључења: Црвена звезда 8, Војводина 10 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Гемаљевић, Перић (7 одбрана, 1 седмерац), Ђуровић 5, Хорват, Симић 2, Ненадић 8, Рамзи, Колунyић 1, Радовановић, Мајес, Шигић, Кнежевић 1, Бујишић 3, Шљукић, Канкараш 3.

ВОЈВОДИНА: Дриси, Лучин (10 одбрана), Васић, С. Милић !, М. Милић 5, Оцвирк 2, Вуковљак, Миленковић 3, Пушица 1, Рађеновић, Пешић 1, Томић, Роган 2, Бунета, Грозданић 6 (1), Пукховски 3 (1).

В. Г.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести