Аркус лига: Новосађани у финишу сломили храбре Лесковчане

Рукометаши Војводине савладали су Дубочицу из Лесковца у оквиру 11. кола Аркус лиге Србије.
Дневник/В. Фифа
Фото: Дневник/В. Фифа

Домаћи су лоше отворили дуел, али су на крају показали да су квалитетнија екипа и заслужено су славили, али знантно теже него што је било очекивано.
Лесковчани су солидно отворили меч и одржавали су минималну предност. Домаћи су деловали незаинтересовано и са неколико везаних изгубљених лопти чинило се као да то није екипа која је  деветоструки узастопни шампион државе.

Искључење на два минута искусног Миљана Вуковљака гости су одлично искористили и на истеку 10. минута сусрета имали су до тада максималних три гола предности (3:6). Стратег Новосађана је на терен убацио искусног бека Пукховског који је енергију пренео на остатак екипе која је заиграла нешто боље, али је на одмор ипак отишла са три гола заостатка.

Фото: Дневник/В. Фифа

У наставку сусрета Новосађани су "убацили у другу брзину" и кренули да топе предност Дубочице. Војводина је први пут дошла до вођства у 41. минуту, али се храбри Лесковчани нису предавали. У финишу сусрета Војводину је у утакмици одржавао расположени Борис Пукховски док је Дубочицом у кључним моментима командовао капитен Андрија Атанасковић. После велике борбе Војводина је успела да сломи жилаве Лесковчане и уписала је нова два бода. Најбољи играч утакмице био је Борис Пукховски.

Војводина - Дубочица 29:25 (10:13)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 100. Судије: Мусић и Ђурашиновић (Врбас). Седмерци: Војводина 5 (2), Дубочица 1 (1). Искључења Војводина 6, Дубочица 12 минута.

ВОЈВОДИНА: Дриси, Лучин (9 одбрана), Васић, С. Милић, М. Милић 1, Оцвирк 5 (2), Вуковљак, Куртеш, Миленковић 3, Пушица, Рађеновић 5, Пешић, Роган 1, Бунета 1, Грозданић, Пукховски 11 (1).

ДУБОЧИЦА: Коцић (11 одбрана, 2 седмерца), Цветковић, Стефановић, Милићевић 4 (1), Миловановић 1, Трајковић, Мађар, Денић, Митровић, Спасић 3, Атанасковић 6, Ристовић 5, Столић 1, Радисављевић 1, Арђелан.

В. Гвозденовић

Данас се у Аркус лиги састају:

КИКИНДА: Кикинда - Партизан (18), ПАНЧЕВО: Динамо - Рудар (19.30).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести