Брегар: Верујем у ове играчице, али је потребно време за резултате

БЕОГРАД: Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар изјавио је да верује у свој тим, али је додао да је потребно време за резултате.
bregar
Фото: Youtube Printscreen

Женска репрезентација Србија је прошле недеље одрадила своје активности у оквиру ЕХФ недеље, а Брегар је одржао састанак са тренерима клубовима најбоље женске лиге.

С обзиром на то да смо у периоду када је неколико важних играчица или повређено или у фази опоравка као што је то случај са Јованом Ковачевић, Анђелом Јањушевић и Јованом Јововић, морамо да радимо са оним што имамо у овом тренутку. Раније када сам долазио на окупљање било је више играчица из иностранства, сада то није случај, рекао је Брегар.

Истакао је да је зато много важно бити уско повезан са клубовима, радити заједно на њиховом развоју.

Међутим, и саме играчице морају да схвате колико је индивидуални рад битан и да сви заједно радимо за исти циљ, рекао је Брегар, преноси званични сајт Рукометног савеза Србије.

Он је подсетио да је репрезентација Србије освојила бронзу прошле године на Медитеранским играма.

За неке од девојака које су сада део сениорске екипе, то такмичење значило је улазак у А репрезентацију. Освајање те медаље јако је значајно за њихов даљи развој. Утакмица за треће место је била битна и због чињенице да смо се вратили после резултатског заостатка. То је засигурно била прва степеница у њиховој рукометној каријери, додао је селектор Србије.

Србија ће у баражу за пласман на СП у априлу играти против Турске.

Много ће зависити од тога у ком саставу ћемо наступити, ко ће бити спреман и у каквој форми. Са друге стране имаћемо екипу чији најбољи женски клуб Кастамону игра Лигу шампиона и где велики број турских репрезентативки наступа. Неће бити ни мало лако, али ја верујем у ове девојке, верујем у наш заједнички рад и мотивисан сам да направимо што бољи резултат у будућности, навео је словеначки стручњак.

Он је објаснио шта подразумева Брегаров систем.

Потенцирам на чврстој и компактној одбрани од које све креће, а где уз подршку сјајних голмана од којих се увек очекује максимум можемо доста да постигнемо. То је сегмент на ком морамо доста да радимо и који је битно унапредити у наредном периоду, закључио је Брегар.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести