Четвртфинале купа за рукометаше: Југовић намеран да елиминише и Нишлије

Рукометаши Југовића (Б Суперлига) вечерас (19) дочекују нишки Железничар у оквиру четвртфинала Купа “Проф. др Бранислав Покрајац”.
Jugovic
Фото: РК Југовић

Каћани су као победници Купа Војводине (победили Пролетер из Аркус лиге) обезбедили пласман у претколо чевртфинала, у коме су елиминисали и суперлигаша Дубочицу.

- Такмичење на територији Војводине добро нам је дошло као уигравање са квалитетним ривалима. Кроз те утакмице смо подигли ниво игре и дошли смо у ситуацију да се са одличном екипом  Железничара надмећемо за фајнал-фор Купа. Част нам је играти са њима, са екипом која  има највише амбиције и у Купу и у шампионату. Покушаћемо да после дуго година Југовић направи опипљивији резултат у најмасовнијем такмичењу - рекао је тренер Предраг Топић.


Не одстају од елите

Каћани су прошле сезоне за „лопту” промашили елиту, сада су поново у конкуренцији за виши ранг, а на том путу им се налазе Колубара и Смедерево, које ће у суботу дочекати у Храму.

- Налазимо се у мини-циклусу згуснутих утакмица, пре десетак дана смо играли у Богатићу, прошлу суботу са Вождовцем, данас са Железничаром, а за три дана играмо дерби са одличним Смедеревом. Потребна је држати екипу свежом и на највишем нивоу форме.Ми и даље држимо курс да се после три године поново нађемо у Суперлиги - рекао је Топић.


Куп је такмичење у којем не побеђује увек боље рангирана екипа.

- Ми смо доказ за то, пошто сме из Купа избацили Аркус лигаше Пролетер и Дубочицу. Када се игра за неки циљ онда ништа није у спорту немогуће. Биће нам драго да угостимо спортске пријатеље из Ниша и да видимо где се налазимо у односу на наше најбоље екипе – казао је тренер Каћана, који сматра да би евентуална победа ођекнула у рукометној јавности.

Ј. Галић

Парови

Југовић - Железничар         (19)

Раднички - Динамо     (19.30)

Обилић - Војводина (2. март, 19.30)

Рудар - Металопластика     23:32

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести