Данас у Шведској полуфинала Европског првенства за рукометаше

Завршена је друга фаза такмичења на Европском првенству за рукометаше, а већ данас следи борба за медаље у Стокхолму, главном граду Шведске. У полуфиналу Европског првенства вечерас од 18 часова састаће се Хрватска и Норвешка, односно од 20.30 Шпанија и Словенија.
Radost Slovenaca posle plasmana u polufinale  Foto: EHF EURO 2020 /Anze Malovrh /kolektiffimages
Фото: Радост Словенаца после пласмана у полуфинале  Фото: EHF EURO 2020 /Anze Malovrh /kolektiffimages

За разлику од прве групе, где се много раније знало које две репрезентације ићи у полуфинале, у другој је неизвесност трајала до последњег кола. Рукометаши Норвешке су у одлучујућем мечу за прво место у Групи 2 победили Словенију (33:30) и тако заказали полуфинале са Хрватском која је другопласирана у Групи 1. Меч за треће место игра се сутра, док је финале у недељу од 16.30 часова.

Селектор Хрвата Лино Червар рекао је да је Норвешка једна од најстандарнијих репрезентација.

- Норвежани су фаворити, играју практично код куће, и то добро, најстандардније што сам видио до сада. Морамо да играмо јако добро да бисмо могли да им парирамо. То је реално. Домаћа публика, путујемо, они су у бољој ситуацији, све иде на њихов млин - истакао је Червар.

Репрезентација Словеније, предвођена сјајним стручњаком Љубомиром Врањешом, који је Србију предводио у квалификацијама пр неколико година, изборила је своје друго полуфинале на европским првенствима  нада се да може и до финала.

- Имамо изузетно тешког противника - тврди Љумомир Врањеш. - Али се ипак надам победи.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести