ДЕРБИ АРКУС ЛИГЕ СРБИЈЕ Кикинђани и Зрењанинци деле мегдан

Вечерас је у Кикинди рукометни празник, јер се у војвођанском дербију 6. кола Аркус лиге Србије састају банатске комшије, Кикинда Гриндекс и Пролетер из Зрењанина.
sportski centar kikinda, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Кикинђани су другу сезону у најбољој клупској елити Србији, а гостима из Зрењанина је ово повратак после низа година. Домаћин игра четврти меч ове јесени пред својим навијачима, у прва два победио је оба ривала из Београда, Партизана и Обилића, а у минулом колу одиграо је реми против Спартака Војпут из Суботице (23:23). Тренутно Кикинда и Пролетер имају по пет бодова. Зрењанинци су пре три дана на свом терену приредили пријатно изненађење пошто су савладали лидера на табели Динама из Панчева (25:23). Осокољени овом победом стижу на мегдан Кикинђанима.

Пошто се ради о банатском дербију, трибине ће бити попуњене до последњег места, око 1.000 гледалаца,а поред домаћих очекују се навијачи из Зрењанина

Тренер домаћина дербија  Горан Куртеш нема проблема око састава, сви играчи су спремни за овај дугоочекивани сусрет. Иначе, ова два  ривала последњи првенствени меч одиграли су пре две сезоне у  Супер Б лиги Србије - север. Пошто се ради о банатском дербију, трибине ће бити попуњене до

последњег места (око 1.000 навијача), а поред домаћих очекују се и навијачи из Зрењанина.. Један од најбољих актера и седмоструки стрелац за Кикинду у сусрету против Спартака био је  Станко Комарек.

- У сусрету са Суботичана бод смо изгубили у самом финишу меча, па ћемо се трудити да нам се то више не понови. Ми и Зрењанинци међусобно играмо и припремне утакмице, добро се оизнајемо и очекујем добар меч.Веома поштујемо екипу Пролетера, али с обзиром да играмо пред нашим навијачима верујемо у наш успех – порчио је Комарек.             

Иазовни банатски дерби игра се у хали Језеро вечерас од 19 часова.   

М. Секулић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести