ЕХФ КУП Рукометаши Војводине гостују Адемар Леону

НОВИ САД: Пред рукометашима Војводине, у суботу од 19 часова у Адемар Леону, је реванш меч квалификација за групну фазу ЕХФ купа против истоимене екипе.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

У првом мечу Новосађани су поражени (20:28) на свом терену, а да ли у Шпанију путују са унапред истакнутом белом заставом, питали смо тренера Бориса Ројевића.

- Никако, даћемо све од себе да се представимо у што бољем светлу. Потребно је да много више трчимо у односу на прву утакмицу, да утрчавамо на линију када играју деубоко - открио је тренер део тактике.

Пре пута у Шпанију, играчи Војводине гледали су Адемарову последњу утакмицу из њиховог шампионата.

- Већ у 19. минуту водили су осам голова разлике, а на крају је било десет вишка у њихову корист. У последње три утакмице су славили са по 10 голова разлике. То потврђује колико су одлична екипа, поготово што ће сада играти на домаћем терену, уз подршку пуне дворане.

Ројевић потврђује да их очекује изузетно тежак меч, али за разлику од првог сусрета сада може да буде бар мало расположенији.

- У прилог нам иде то да ће се Сретеновић и Медурић вратити у састав, али не у пуном капацитету. Сретеновића очекује операција, док Медурић излази из повреде. И даље не можемо да рачунамо на Милашевића и Грозданића, Прибак и Веркић су оздравили тако да очекујем нашу бољу партију него што је то била на Сланој бари. Пред нама је пут од 14 сати, што такође треба имати у виду.

Пре седам дана Шпанци су одиграли на високом нивоу, Војводина најслабију утакмицу у овој сезони.

- Када сада сагледам утиске не бих рекао да је то било наше лоше издање. Адемар Леон је много боља и скупља екипа од нас, уз то смо били некомплетни а за десет дана одиграли смо три утакмице. Истина је да нам је недостајало енергије у пресудним трнуцима, око 17. минута имали смо неколико катастрофалних грешака, после чега су Шпанци отишли на озбиљнију предност. Једноставно, екипа није била спремна у том тренутку да игра тако јаку утакмицу. Верујем да момци могу да пруже бољи отпор и, ако је нам то тако већ суђено, да се достојанствено опростимо од другог по важности клупског такмичења – казао је Ројевић.

Ј. Галић  

 

СУБОТА

Аркус лига (М)

НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар - Обилић (18)

ЛЕСКОВАЦ: Дубочица 54     - Рудар (18)

АРАНЂЕЛОВАЦ: Шамот 65   - Партизан (20)

БЕОГРАД: Црвена звезда - Железничар 1949 (19),

Суперлига (Ж)

НИШ: Наиса - Врбас (18.30)

АРАНЂЕЛОВАЦ: Бекамент ББ - Зајечар 1949 (18).

Суперлига Б (М)

НОВИ БЕЧЕЈ: Јединство - Морава (19.30).

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести