Ђерона: Очекујем чврст меч, али сигуран сам у победу

АТИНА: Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је да очекује победу против Грчке у последњем колу квалификација за Европско првенство 2022. године.
Toni Djerona/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Тони Ђерона
Рукометаши Србије окупили се у Атини, где их у четвртак од 14 сати очекује последња утакмица квалификација за ЕП, на које су већ изборили пласман.
Уз задовољство због пласмана на ЕУРО 2022, селектор Ђерона истиче да предстоји велики рад.
"Иако смо већ обезбедили пласман, ово је веома важна утакмица за нас. Желимо да наставимо са послом који смо започели у претходним окупљањима и утакмицама, као и да започнемо припреме за предстојећи велики догађај следећег јануара, Европско првенство у Мађарској и Словачкој. Погледали смо календар и знамо да имамо само четири и по недеље укупно за заједнички рад од овог тренутка до Европског првенства. Зато време које проводимо на окупу морамо користити најбоље могуће, како бисмо напредовали као тим", рекао је Ђерона за сајт РСС-а.
У јануарском дуелу, Грчка је у Зрењанину савладана резултатом 31:21, а селектор Ђерона је изнео шта очекује од новог сусрета две селекције.
"Што се Грчке тиче, знамо да на домаћем терену играју одлично, што су показали у недавним утакмицама против Исланда и Македоније. За нас ће бити добро што ћемо имати прилику да их гледамо данас у утакмици коју играју са Фрацузима. Знамо да се прижељкују победу, која би им обезбедила шансу да се нађу на Европском шампионату. Очекујем чврст меч, али сигуран сам да да ћемо показати добру игру и остварити победу", закључио је Ђерона.
EUR/RSD 117.3216
Најновије вести