Драгана Цвијић: Олимпијске квалификације турнир каријере

БЕОГРАД: Рукометашица Србије Драгана Цвијић биће спремна за олимпијске квалификације, које ће се од 19. до 21. марта одржати у мађарском Ђеру.
d
Фото: Youtube Printscreen

Српска репрезентативка, једна од најбољих на свету на позицији пивотмена, од новембра је ван терена након операције колена, а тромесечни период опоравка је иза ње.

Чланица румунског ЋСМ Букурешта наћи ће се у саставу свог клуба у првом мечу осмине финала ЕХФ Лиге шампиона са националним ривалом Влчеом.

"Имала сам тежак период, била је то друга операција на истом колену у три месеца. Иста повреда. Доста сам се мучила док сам играла, играла повређена после прве операције и морала поново. Доктор ми је рекао да ћу бити ван терене три месеца и тако и јесте. Имам иза себе читаву недељу одрађених тренинга са тимом, колено не реагује, не отиче, добро се осећам, остаје ми да уђем мало у рукомет и вратим се", изјавила је Цвијић за сајт Рукометног савеза Србије.

Репрезентација Србије ће се од 19. до 21. марта борити за пласман на Олимпијске Игре у друштву селекција Мађарске, Русије и Казахстана.

"Биће јако занимљиво, тешко је било шта прогнозирати. Русија и Мађарска су се окупљале и после ЕП у Данској јер репрезентативке играју у домаћим клубовима, ми нисмо, немамо услова за то, не можемо да одемо из клубова. И Румунке су се окупљале, то је злата вредно, само девојке да се виде између себе, другачији је осећај. Пред нама је велики изазов, две тешке утакмице. Биће јако тешко супроставити се Рускињама, играју на високом нивоу. Главна утакмица за нас је Мађарска, да их добијемо и изборимо пласман у Токио. Ту смо са квалитетом, одлучиваће једна лопта", рекла је Цвијић.
 „Идемо на све или ништа. Најважнији турнир и утакмица каријере је пред нама. Ја то тако гледам, до сада нисмо стигле оволико близу Олимпијских Игара. Желимо да продужимо причу о женском рукомету у Србији и да заинтересујемо неку нову децу за наш спорт. Тешка је ситуација, пласман у Токио би много тога поправио. Одлучиваће дневна форма, све остало пада у воду. У два дана се све дешава. То вам је као на Финал4 турнирима Лиге шампиона код мушкараца где свашта може да се деси. Ако будемо довољно желеле, направићемо резултат. Све је до нас", рекла је Цвијић.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести