ЕП до 20 година: Срби са Исланђанима за седмо место

Рукометна репрезентација Србије до 20 година поражена је у разигравању од 5. до 8. места на Европском првенству у Цељу од Шпаније са 24:27.
juniori98_srbija_himna1
Фото: РСС

Шпанци су од старта започели утакмицу одлучни да победе и изборе надметање за пето место. Од првог минута су играли јаку одбрану и присилили су Србе да направе неколико грешака. Те грешке су Шпанци знали да искористе. Тренер „Орлића“ узео је зајм-аут пошто је Аристи погодио за вођство Шпаније од 5:2 у 10. минуту. Можда би резултта био и већи да наш голман Јандрић није имао неколико добрих одбрана. Шпанци су у другом делу првог полувремена заиграли још боље и направили највећу предност на мечу (13:7). У последњим минутима овог дела игре наши играчи су супели да смање разлику, па се на одмор отишло са резултатом 14:10 за Шпанију.

Почетком другог полувремена Срби су заиграли боље у нападу и успели су да смање вођство ривала на два гола (14:16). Велике заслуге имао је и наш голман, који је поново био одличан. Али, то је био све. Срби нису имали снаге за преокрет, па су Шпанци убрзо побегли на „плус пет“ (20:15). Међутим, нису се предавали наши момци, иако на крају нису успели да победе Шпанију.

Тако ће у недељу од 10 часова Србија за 7. место играти са Исландом с којим су ремизирали у групној фази. Исланђани су у разигравању поражени од Хрвата 27:31. Биће ово добра прилика да се „Орлићи“ победом опросте од ЕП.

Без обзира на то које место заузму у коначном пласману „Орлићи“ су већ проласком у главну рунду такмичења обезбедили место на светском првенству јуниора у Шпанији наредне године.

Са шампионата Старог континента првих десет екипа уз домаћина Шпанију (директан пласман) обезбедиће место на светској смотри.

Шпанија – Србија 27:24 (14:10)

ЦЕЉЕ: Дворана Златорог, гледалаца: 100, судије: Цаферопулос и Бетман (Грчка). Седмерци: Шпанија 2 (1), Србија 3 (2). Искључења: Шпанија 6, Србија 4 минута.

ШПАНИЈА: Сантана, Палма, Викијано 3, Аристи 3, Серано 4, Бахес, Херера, Ечаве, Гарсија 4, Квенка 1, Гаридо, Арче 3, Ровира 3, Угартебуру, Багес 5, Миро 1.

СРБИЈА: Писарић 3, Славуљица, Радивојевић 1, Дошен, Миленковић, Милосављевић, Ивановић 9, Тодоровић, Микић 2, Јандрић, Максић 7, Мијатовић 2, Кнежевић, Милошевић, Трнавац.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести