ЕП до 20 година: Србија и Исланд ремизирали

Јуниорска рукометна репрезентација Србије одиграла је нерешено са Исландом – 25:25 у М1 групи главне фазе Европског првенства које се игра у Цељу. Освојеним бодом из овог сусрета, селекција коју предводи Ненад Максић задржала је шансе за пласман у полуфинале.
juniori srbije, rss
Фото: РСС

У утакмици са Исландом, Србија је била јача за Николу Ивановића који је одрадио суспензију од једног меча због директног црвеног картона и Марка Милосављевића који је уписао прве минуте након повреде у сусрету другог кола са Норвешком. Капитен Урош Павловић због проблема са стопалом није био у прилици да помогне саиграчима. Нису се ,,Орлићи“ најбоље снашли на почетку овог дуела, па је Исланд у раној фази стекао два гола предности захваљујући пивоту Јохансону. Требало је српским јуниорима пуних десет минута да дођу до своје игре, да би затим ношени одбранама Тодора Јандрића направили серију од 4:0, која је резултирала вођством од 6:4.

Искористили су Исланђани искључења Мијатовића и Ивановића и успели су да дођу на гол заостатка. Али, убрзо је тандем Писарић-Максић вратио предност од три гола на страну српског тима. Имао је Исланд проблема у нападу, није мого да пронађе решење за покретљиву српску одбрану, па је пуних десет минута био без поготка. Србија је на пет минута пре краја првог дела игре имала предност од четири гола, 7:11. Уследио је период растрзане игре на обе стране, да би на крају Србија на одмор отишла са преднођћу од три гола – 12:9.

На почетку другог полувремена играло се гол за гол, ималу су Исланђани прилику да приђу на гол заостатка, али нису успели. После првих 15 минута игре у другом делу уследио је пад у игри „Орлића“. Исланђани су то искористили и успели су да дођу до изједначења, па је на 12 минута пре краја било 18:18. Уследио је тајм-аут српског селектора, који је донео жељени ефекат, па су Писарић и Ивановић поново донели предност Србији од два гола. Били су принуђени Исланђани да узму тајм-аут, након којег су направили серију од 3:0 и прешли у вођство, први пут још од уводних минута меча.

У последњих пет минута, дошло је до пада концентрације код наших играча, што су противници искористили и постизали лаке голове, те на тај начин одржавали предност од једног гола. На два минута пре краја, успели су изабраници Ненада Максића да стигну до резултатског егала, уследило је неколико брзих голова на обе стране, а Ђорђе Писарић је Србији са седмерца донео изједначење 50 секунди пре истека времена, за 25:25. Имао је Исланд напад за победу, али је шут Хауксона изблокиран, па је утакмица завршена поделом бодова.

Србија ће у среду од 17 часова одмерити снаге са репрезентацијом Немачке у последњем мечу групне фазе.

Исланд – Србија 25:25 (9:12)

ЦЕЉЕ: Дворана Златорог, гледалаца: 100, судије:Манеа и Илиеску (Румунија). Седмерци: Исланд 1 (1), Србија 6 (5). Искључења: Исланд 10, Србија 12 минута.

ИСЛАНД: Аронсон, Биргисон, Гретарсон 4, Грифин, Гудмудсон 3, Хауксон 6, Јохансон 3, Јонсон Б., Јонсон С. 1, Јонсон Ф. 5, Кјартансон, Шевинг 10 одбрана, Свеинсон 2, Торкелсон 1, Торстенсен, Видарсон.

СРБИЈА: Дошен, Ивановић 7, Јандрић (9 одбрана), Кнежевић, Максић 4, Мијатовић 5, Микић, Миленковић 1, Милосављевић, Милошевић, Писарић 8, Радивојевић, Славуљица, Тодоровић, Трнавац.

Резултати 1. кола: Немачка – Исланд 25:25, Словенија – Србија 27:23. Друго коло: Исланд – Србија 25:25, Немачка – Словенија 26:22.

1. Немачка         2      1      1      0      51:47        3

2. Исланд           2      0      2      0      50:50        2

3. Словенија      2      1      0      1      49:49        2

4. Србија            2      0      1      1      48:52        1

Сутра: Србија – Немачка (17), Словенија – Исланд (19).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести