ЕП Француска 2018: Српкиње и Црногорке за полуфинале

У другом колу главне фазе такмичења на Европском првенству у Француској у Групи 1 састају се селекције Србије и Црне Горе 21.00.
Vukajlovic Aleksandra/EPA/EDDY LEMAISTRE
Фото: Vukajlovic Aleksandra/EPA/EDDY LEMAISTRE

Меч од велике важности за оба тима. Српкиње су поражене од олимпијских шампионки Рускиња (29:25) у важном мечу, док су Црногорке на крилима победе над Швеђанкама (30:28) стекле самопоуздање и фавориткиње су у овом мечу који највероватније одлучује ко ће бити полуфиналиста Првенства.  

Дакле, Црногорке су у налету док су Српкиње са великим бројем техничких грешака саме себе довеле до губитка бодова у мечу са Русијом које су могле да преокрену али и недостатак снаге умногоме је допринео томе.

Црногорке играју слично, фаулови на граници искључења са брзим крилима и контранападима који фрустрирају противника.

Српкиње су још раније у изјавама хвалилe игру Црногорки и знају шта их чека: туча, пуно трчања, емоције...

Надамо се да је Селектор Обрадовић нештo сакрио од тактике. Можда, да више игра Александра Вукајловић пошто су Рускиње највише пробијале преко Андрее Лекић која игра нешто слабију одбрану, или да више брани Катарина Томашевић која није ни улазила друго полувреме на јучерашњем мечу.

Меч ће бити изузетно интересантан, Црногорке воде у међусобним дуелима, три победе и једна нерешена утакмица.  

Најбољи стрелац Црне Горе Јованка Радичевић је истакла да су Црногорке добро искористиле одмор и су окренуте вечерашњем мечу:

„Биће много тешко јер Србија игра много боље него на Светском првенству у Немачкој. Играм у клубу са Андреом Лекић и Драганом Цвијић, оне су у одличној форми, бољој него пре годину дана. На свакој позицији Србија има добре играчице, искусна крила, на голу Катарину Томашевић, тако да можемо очекивати тешку и неизвесну утакмицу, истакла је Радичевић.   

Селектор Љубомир Обрадовић је честитао репрезентацији Русије на победи а о мечу са Црногоркама је рекао:

„Рекао сам девојкама, имамо 24 сата да се радујемо, имамо 24 часа да тугујемо, али сада је нови меч и даћемо све од себе против Црне Горе. Биће то комшијски дерби, меч престижа - рекао је Обрадовић.

М. Ковачевић

Србија-Црна Гора

НАНТ: Хала XXL, гледалаца: капацитет 10.000.

СРБИЈА: Радосављевић, Крпеж Шлезак, Лекић, Штевин, Лавко, Ковачевић, Николић, Т. Радојевић, Поп Лазић, Д. Радојевић, Вукајловић, Томашевић, Стоиљковић, Цвијић, Чолић, Дмитровић.

ЦРНА ГОРА: Рајчић, Ненезић, Радичевић, Јауковић, А. Булатовић, Кликовац, Ујкић, Премовић, К. Булатовић, Брновић, Павићевић, Рамушовић, Мехмедовић, Деспотовић, Раичевић, Грбић.

Табела:

Данска-Русија 18.00

1. Русија

3

3

0

0

79:71

6

2. Француска

4

2

1

1

98:90

5

3. Шведска

4

1

1

2

100:102

3

4. Србија

3

1

0

2

76:76

2

5. Црна Гора

3

1

0

2

73:77

2

6. Данска

3

1

0

2

78:88

2

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести