Финале свесрпског купа у рукомету игра се у Требињу

Данас и сутра, Требиње је домаћин Свесрпског купа у рукомету, који ће окупити најбоље рукометаше и рукометашице из Србије и Републике Српске.
2
Фото: РК Војводина

У мушкој конкуренцији, нашу земљу представљају актуелни шампион, екипа Војводине и освајач Купа Србије, тим Металопластике. Представници Републике Српске су првак БиХ Борац из Бањалуке, односно домаћин, састав Леотара.

Први пут ће се истовремено играти и утакмица у женској конкуренцији, а у Требиње стижу рукометашице Железничара из Инђије, које ће се састати с екипом бањалучког Борца. Свесрспки куп, који ће први пут окупити и мушке и женске екипе, биће уједно и прилика за унапређење сарадње рукометних савеза Србије и Републике Српске.

Тренер Војводине Борис Ројевић рекао је да у полуфиналном сусрету с Металопластиком очекује неизвесност, али и да верује у победу.

- Највероватније нећемо моћи да рачунамо на Пешића и Бунету који су повређени. Тешко је победити ривала какав су Шапчани, два пута у седам дана, али верујем да можемо да остваримо повољан резултат и пласирамо се у финале - јасан је био Ројевић.

Стратег игре Металопластике Владан Матић истакао је да ће екипа коју предводи с клупе бити ослабљена у Требињу, али да очекује велику борбу од првог до последњег минута.

- На нашу жалост, нећемо моћи да рачунамо на Азиза, што је велики хендикеп за нас, али нисмо без амбиција. Верујем у ове момке и надам се да ће показати квалитет и у Требињу - нагласио је Матић.

Данас од 17 часова игра се прва полуфинална утакмица у мушкој конкуренцији између Војводине и Металопластике, а од 19 сати на паркет ће истчати Леотар и Борац. Уочи друге утакмице планирано је свечано отварање.

Сутра од 13 часова игра се финална утакмица у женској конкуренцији између Железничара и Борца, а у мушкој конкуренцији финале је предвиђено за 15 сати. Утакмице се играју у Спортској дворани „Милош Мрдић”.     

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести