Инђијке освојиле Свесрпски куп у Требињу

Рукометашице инђијског Железничара освојиле су Свесрпски куп, победом на бањалучким Борцем.
ЖРК Железничар Инђија/ ЖРК Железничар освојио је Свесрпски куп
Фото: ЖРК Железничар Инђија/ ЖРК Железничар освојио је Свесрпски куп

Изабранице тренера Владе Шимичића су од првог до последњег минута играле квалитетније од противница и заслужено освојиле нови трофеј. Актуелне првакиње Србије су константно водиле, а питање победника је решено на почетку другог полувремена, када је било јасно да је предност Сремица недостижна.

Уводни минути протекли су у знаку Железничара  које је сјајно користио грешке Бањалучанки у одбрани. С друге стране, играчице Борца су, захваљујући седмерцима, држале прикључак. Наставиле су гошће с добром партијом и дошле до осетније предности, након 18. минута игре било је 4:9. У редовима Железничара бриљирала је леви бек Дуња Табак, која је правила велике проблеме одбрани Борца и најзаслужнија је за двоцифрену предност њеног тима након првих 30 минута.

Наставиле су рукометашице Железничара и у наставку с добром игром и било је јасно да ће пехар завршити у Инђији. На истеку 45. минута имале су Сремице 13 голова предности и од тада су обе екипе играле опуштеније и с много грешака. Нападале су Бањалучанке до краја, бориле се, али нису успеле да ублаже пораз.

Борац (БЛ) - Железничар (И) 21:37 (11:23)

ТРЕБИЊЕ: Спортска дворана „Милош Мрдић”; гледалаца 400. Судије: Миљевић и Петровић (Бања Лука). Седмерци: Борац 5 (5), Железничар 3 (3). Искључења: Борац 6, Железничар 6 минута.

БОРАЦ (БЛ): Новаковић (5 одбрана), Андрић 2, Раилић 7 (3) Кршић, Ћутковић 5 (1), Мајкић 3, Вукосављевић (3 одбране), Шикић 1, Коyоман, Бобић 2 (1), Тинтор 1, Делић, Ћурић, Смиљић, Јуркас.

ЖЕЛЕЗНИЧАР (И): Васиљковић (9 одбрана), Чаврић 3, Новаковић, Обреновић 8 (2), Медић 1, Табак 10 (1), Аврамовић 3, Ловрић, Цвијановић 3, Ковачић, Жакула 1, Симић, Игњатовић 4, Ј. Јовановић 4, А. Јовановић, Бакша.

В. Г.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести