ЈЕЛЕНА ЕРИЋ, БИВША РУКОМЕТНА РЕПРЕЗЕНТАТИВКА ПОДНЕЛА ОСТАВКУ НА ЧЛАНСТВО У УОРСС: Не желим да учествујем у кршењу Статута

Рукометни савез Србије (РСС) у петак је раскинуо Уговор шест месеци пре истека са селектором рукометне репрезентације Србије Тонијем Ђероном због неостварених очекиваних резултата на Европског првенству у Немачкој.
r
Фото: Printscreen/Instagram/nsjelena

Раскид је био очекиван, али није било очекивано да ће то изазвати и прву реакцију чланова Управног одбора РСС. Наиме, Новосађанска Јелена Ерић, бивша репрезентативка, поднела је неопозиву оставку на место члана Управног одбора РСС-а.

Она сматра да је недопустиво да као члан УО РСС-а за споразумни раскид Уговора се Тонијем Ђероном сазнаје из медија.

С обзиром на околности у вези са споразумним раскид0м Уговора са селектором мушке сениорске репрезетнације Србије, Тонијем Ђероном, о чему са сазнала путем медија, као и одлуке која је донета без сазивања седнице УО РСС на којој би се расправљало о раду селектора мушке и женске сениорске репрезентације, овим путерем подносим неопозицу оставку на место члана управног одбора РСС-а, написала је у саопштењу Јелена Ерић.

„По Статуту РСС-а члан 54, тачка 7, УО РСС обавља, између осталог и послове везане за разрешење и именовање тренера рукометних репрезентација Србије. Из горе наведеног сматрам да је било какав вид раскида Уговора тренера рукометне репрезентације Србије, требало да буде предмет хитне седнице УО РСС-а. Без улажења у то да ли је одлука о смени селектора оправдана, не желим ћутањем да дајем легитимитет доношењу противстатутарних одлука. Не желим да учествујем у кршењу статута РСС-а и противстатутарних одлука”.

„Више пута сам наводила да је комуникација један од основних принципа успешности организације као што је РСС. И овог пута је комуникација изостала. Сматрам да се ово коси са Статутом РСС-а и надлежностима УО и питам се чему служи УО и Статут ако се одлуке доносе без одржавања седница УО РСС-а.”

„Захвална сам председници Милени Делић на указаном поверењу, али на жалост наши путеви се разилазе у овом тренутку, јер сматрам да се одлуке на нивоу УО РСС морају донети тимски”, додала је на крају саопштења Јелена Ерић.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести