Колаковић: Можемо да прођемо групу на Европском првенству

БЕОГРАД: Средњи бек рукометне репрезентације Србије Алекса Колаковић каже да се тим добро спрема за предстојеће Европско првенство.
s
Фото: рукометни савез србије

Репрезентација Србије окупила се у недељу у Ковилову, где обавља прву фазу припрема за ЕП.

"Могу да кажем да добро радимо, тренинзи су озбиљни, дајемо све од себе, радимо пуном паром да бисмо се што боље спремили за све оно што нас очекује. Полако улазимо у добар ритам и спремамо се за те прве две утакмица са Египтом, па онда "Златна лига" и на крају оно због чега смо овде - Европско првенство", рекао је Колаковићв за сајт РСС.

Прва припремна утакмица Србију очекује у суботу, од 18 сати на Бањици, а противник је Египат, а дан касније "Орлови" ће са истим ривалом одмерити снаге у Нишу.

Улаз на обе утакмице це бити слободан уз подигнуту улазницу-позивницу на благајнама, а након тих утакмица изабраници Ненада Перуничића ће учествовати на турниру "Златне лиге".

Србија ће на ЕП бити у групи А заједно са Хрватском, Црногм Гором и Белорусијом у Грацу.

"Црна Гора је млада екипа и показала је већ да може са свим да игра и свакога да победи. Били су бољи од Данске у квалификацијама за ЕП 2020. Са друге стране, Белорусија је незгодан противник, који такође може свакога да изненади, али исто тако и од свакога да изгуби. Хрватска јесте најјача селекција у нашој групи, али мислим да је ово добра група за нас и да имамо лепу прилику да се пласирамо у наредну фазу такмичења“, закључио је Колаковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести