Комненић: Динаму је место у врху српског рукомета

Рукометаши  Динамо из Панчева, предвођени шефом стручног штаба Акимом Комненићем, међу првима су почели припреме за наступајућу сезону.
Kapiten Miloš Konstadinović i trener Akim Komnenić  Foto: RK Dinamo
Фото: Капитен Милош Констадиновић и тренер Аким Комненић  Фото: РК Динамо   

Рукометаши  Динамо из Панчева, предвођени шефом стручног штаба Акимом Комненићем, међу првима су почели припреме за наступајућу сезону. Панчевци припреме спроводе на отвореном поштујући препоруке надлежних органа због коронавируса.

– Планирамо да рад у дворани почнемо у понедељак, а прву контролу имаћемо 22. августа у Смедереву. Поштујемо све прописане мере, пратимо ситуацију и прилагођавамо се датом тренутку.  Након дуге паузе због ковида, у јуну смо искористили две седмице када су млади играчи радили индивидуално, да би потом свако појединачно од мог сарадника Владимира Илића добио програм рада до почетка припремног периода. Због дуге паузе испланирали смо девет недеља припремног периода, где је план да се цео тренажни процес одради у Панчеву, а почетком септембра отићићемо до Врбаса, наше старе базе, где ћемо остати седам дана. У плану је и одигравање осам контролних утакмица – рекао је тренер Комненић.

Због ове ситуације, управа клуба је била принуђена да пажљивије прави уговоре водећи рачуна о тешкој финансијској ситуацији. Динамо су напустили Јездимировић (Брно, Чешка), Миленковић (Војводина), Баруyић (Раднички, Крагујевац), Златановић (Дубочица, Лесковац), Савић (Холон, Израел), Димитријевић (чека ангажман) и Милошевић (без клуба). 

– Окренули смо стварању новог тима. Од искуснијих играча остали су капитен Дистол, Митровић, Костадиновић и Ненад Вучковић, који ће имати још једну функцију  у клубу. Потом, ту су нешто млађи Радовановић, Шотић, Буњевчевић и Павловић, док су остали играчи рођени 2000. године и млађи. Остаје нам да доведемо још једног до два млада пивотмена, чиме бисмо заокружили екипу. Као залог у будућност Динамо је довео талентоване играче из Новог Београда, рођене 2001. године, Мрдаковића, Станића и Тонића.

Амбиције Динама, према Комненићевим речима, су највише.

– Радимо напорно и добро, сваки рад се исплати, а на крају дође и резултат. Видећемо шта и колико можемо када крену такмичарске утакмице крајем септембра. Пичињемо од полуфинала Купа против Партизана за предходну сезону, затим следи Аркус лига са другачијим моделом такмицења. Имамо осам недеља до полуфиналне утакмице, док се у другој утакмици боре Војводина и Металопластика за улазак у финале. То ће бити прве званичне утакмице после дуге паузе. Убеђен сам да сви једва ишчекују тај тренутак.


Састав

Голмани: Никола Радовановић, Огњен Тонић, Никола Перић.Лева крила: Младен Шотић, Марко Иванчевић.Десна крила: Милош Костадиновић, Лазар Павловић.Пивот: Урош Павловић.Леви бекови: Миљан Буњевчевић, Лука Јовановић, Ненад Вучковић, Ненад Мрдаковић.Средњи бекови: Урош Митровић, Милош Павловић, Војислав Милуновић, Урош Станић.Десни бекови: Милан Голубовић, Иван Дистол.

Стручни штаб: Аким Комненић, Никола Јаневски, Владимир Илић, Милош Недељковић, Богољуб Мина и Ненад Вучковић


Куп од претходне прекинуте сезоне биће лепа увертира за почетак нове сезоне.

– С обзиром на измењене саставе свих ученика фајнал-фора купа, видећемо ко ће да освоји трофеј.  Динамо га жели и даћемо све од себе да се нађемо у финалу, а затим и да трофејом започнемо нову сезону. Што се тиче новог модела такмицења са 16 клубова у Аркус лиги, сматрам да то није баш најсјајније решење. Играмо у А групи са одличним екипама, занимљиво је то да су све екипе из Војводине, уз Партизан и Дубочицу. Циљ је једно од прва четири места која воде у плеј-оф лигу. Као што сам већ навео, рад који уложемо показаће да ли је довољан за трофеје. Амбиција је јасна, Динаму је место у врху српског рукомета – поручио је Комненић, пожелевши свим колегама тренерима успешан припремни период и наступајућу сезону, играчима здравље и напредак, а клубовима стабилизацију и да сви заједно допринесу што бољем рукомету у Србији.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести