Куп "Проф. др Бранислав Покрајац" за рукометаше: Војводини трофеј

Рукометаши Војводине још увек немају премца у Србији.
rk vojvodina osvajac kupa
Фото: Dnevnik.rs

Они су у зрењанинској Кристалној дворани освојили још један трофеј - шести куп "Проф. др Бранислав Покрајац", за прошлу годину. На завршном турниру, после елиминације шабачке Металопластике, под налетима изабраника Бориса Ројевића копља су положили и рукометаши Динама из Панчева, којима је ово било друго финале Националног купа.

Немилосрдни су били Новосађани од првог минута, где се Војводина определила за зону 6-0, покретљиву, агресивну и квалитетну, па Динамо није могао да дође до изражаја. То је омогућило Војводини да од почетка утакмице наметне свој ритам игре. На руку им је ишло и то што су Панчевци одиграли зону 5-1, па су до изражаја дошла Војводинина крила, Дарко Миленковић, Бојан Ранђеловић и Срђан Милић, као и пивот Александар Куртеш, која су искористила све шупљине у одбрани Панчеваца.

Новосађани, са голманом Светиславом Веркићем на челу и одличним креатором игре Немањом Прибаком, који је упошљавао и разигравао саиграче, дизали су резултат из минута у минут. Немоћно је Динамо покушавао оштријом одбраном да спречи црвено-беле. Али, када је неко разигран и ако игра квалитетно као што је то Војводина радила, онда екипа Динама није имала шта да тражи, изгледала је толико немоћно да није могла да им парира.

Сви Војводини играчи који су се нашли у ротацији одиграли су квалитетно, па Динамо није имао на то ваљан одговор. У суштини Вуковљак је, уз Куртеша, у првих 30 минута одржавао квалитетну и оштру одбрану Новосађана.

И у наставку Прибак је и даље вукао и држао све конце игре Војводине, где су сви играчи дали огроман допринос и показали да су наша најквалитетнија екипа. Линија Веркић-Прибак-Куртеш дала је највећи допринос у финалу и била је главна полуга игре Новосађана и у другом делу. Екипа Динама је била толико немоћна и једноставно ништа није могла да уради и да се ваљано супростави ривалу.

Занимљиво је то да је од првог до последње секунда утакмице у Србији једна екипа одиграла тако без калкулисања, играла је да оствари што већу победу. Вредно је споменути и десног бека Јовицу Николића који је имао велики удео у победи Новосађана, где је на опште изненађење одиграо добро и у одбрани и у нападу.

За најбољег голмана на завршном турниру проглашен је Светислав Веркић, док је најбољи играч Немања Прибак, обојица из Војводине.

Текст и фото: Ј. Галић

Фото: РСС / Зоран Богарошки

Динамо - Војводина 20:32 (11:16)

ЗРЕЊАНИН: Кристална дворана, без присуства публике, судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Динамо 4 (3), а Војводина 1 (1), искључења: Динамо 10, Војводина 10 минута.

ДИНАМО: Иванчевић, Павловић, Буњевчевић 3, Топић 7 (3), Ковачевић, Јовановић, М. Павловић, Л. Павловић, Тонић, Дистол 1, Голубовић 6, Костадиновић 1, Милуновић 1, Вучковић 1, Радовановић (10 одбрана), Митровић.

ВОЈВОДИНА: Куртеш 6, Милић 3, Мирковић, Прибак 2, Вуковљак, Веркић (13 одбрана, 1 седмерац), Халилбеговић 2, Миљковић 1, Миленковић 7, Арсенић, Ранђеловић 2, Ранковић, Томић, Станковић 2, Николић 6, Грозданић 1 (1).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести