Лука Роган, најбољи рукометаш у „Дневниковом” избору: Новосадски бисер са сјајном перспективом

Рукометаши Војводине већ деценију беспрекидно доминирају домаћом лигом, а од скора важан су фактор и у европским такмичењима.
с
Фото: СРЛ

За велике резултате потребни су квалитетни играчи. Војводина је довела многе мајсторе рукомета, али ипак успела је многе и да створи. Сјајан пример је талентовани пивот Лука Роган, који ове сезоне блиста у црвено-белом дресу, а и на списку је сениорске репрезентације Србије за наступајуће Европско првенство.

Млади кружни играч Новосађана најбољи је рукометаш по традиционалном избору „Дневника" у години за нама. Успехе у прошлој сезони Лука сматра за најважније у каријери.

– Оно што смо урадили прошле календарске године је нестварно и свакако да је то најуспешнија сезона у историји клуба. Бриљирали смо на свим пољима, али и освојили први европски трофеј што је било изненађење за многе, не и за нас. Драго нам је због свега тога што смо постигли и свесни смо да је то важна ствар, не само за клуб, већ за град и државу – рекао је Роган.

Млади сениорски репрезентативац задовољан је формом, али је и свестан потенцијала и да очекује још боља издања.

– Иако сам млад добио сам поверење тренера Ројевића и свих у клубу што је изузетно важно. Имам прилику да играм да се докажем и тренирам са сјајним људима и рукометашима. Форма се мења током сезоне, али сматрам да сам урадио добар посао и показао се у правом светлу, поготово у Европи – јасан је пивот Новосађана.


Уз добру организацију све се може

Лука је, поред спортске каријере, одлучио да гради и академску, те је тако студент друге године инжењерства информационих система на ФТН-у.

– Ове године иде ми нешто теже него претходне. Имам више обавеза са клубом и није ми лако да све уклопим. Ипак, као и рукомету нећу да одустанем и покушаћу да и ту причу изгурам до краја – категоричан је Роган.


Србију 10. јануара очекује почетак Европског првенства, које се игра у Немачкој. „Орлови" се налазе у групи Ц са Исландом, Мађарском и Црном Гору. На ужем списку селектора Ђероне налази се и Лука Роган и нада се наступу на континенталној смотри.

– Сви противници су веома опасни и незгдони и свако свакога може да победи. Наравно, увек идемо на победу и ко год био у саставу тако ће да буде. Имамо сјајне играче и конкуренција је велика, али потрудићу се да се нађем на списку путника – закључио је Роган.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести