Мирко Милашевић о победи Југовића против Црвенке у баражу: Ако желимо у елиту, Морава мора пасти

Рукометаши Југовића славили су против Црвенке (32:30) у првој утакмици доигравања за попуну Суперлиге.
milasevic_RHA
Фото: Мирко Милашевић (5), фото: Дневник (Р. Хаџић)

Сада им остаје да сачекају исход данашњег меча Црвенка – Морава и да 20. септембра крену пут Велике Плане, где ће пасти одлука о новом члану елитне дивизије.

– Ток и исход утакмице с Црвенком јако нас је подсетио на мечеве које смо одиграли током припремног периода, када смо показали осцилације са свим врлинама и манама. Задовољни смо резултатом, не и потпуности игром, што је донекле и разумљиво јер дуг је период иза нас био без такмичарских утакмица. Томе бих додао и то да имамо седам-осам нових играча... Првих 45 минута било је готово беспрекорно, а потом јавили су се неки духови и помрачења у нашој игри, као да нам је недостајало искуства. Оно с чиме сам задовољан је самим приступом и уласком у утакмицу. У првом полувремену смо имали шест голова предности, чак смо могли да је увећамо. Што се тиче тактичко-стратешког дела све смо мање-више испоштовали у том периоду, а онда је вода ушла у уши – реако је један од најбољих играча на утакмици Мирко Милашевић.

Уколико Црвенка вечерас победи Мораву, а Југовић поклекне у Плани, може да се деси да гол разлика одлучује о пласману у елиту.

– Победи се у зубе не гледа. Ако хоћемо да идемо у Суперлигу једноставно морамо да победимо у оба сусрета. Увек сам више присталица минималне две победе него једна убедљива, а другу утакмицу да изгубимо. Увек је боље да се комфорније победи јер се шаље потпуно другачија слика. Мало је било времена да се уиграмо боље, не само ми, него је таква ситуација и са осталим екипама. За све је потребно време, а поготово да сви размишљамо исто. Можда овако минимална победа ће да нам буде за наук да се не опустимо пред следећу утакмицу. Јер да смо победили са седам-осам голова разлике можда би се опустили. Ако смо паметни увидећемо наше слабости које треба да исправимо. Никоме није пријатно да од добијене утакмице правимо вересију и да се буквално сви на клупи тресемо да ли ће лопта ући у гол, да ли ћемо се одбранити...

За разлику од Мораве која ће имати дан паузе, ви ћете имати три.

– Ни у тој утакмици не бежимо од улоге фаворита. Имамо јасно искристалисан циљ – да победимо обе утакмице. Оскудне су информације о екипи Мораве, која је такође довела неколико играча у односу на претходну сезону. Имаћемо прилике да их путем линка гледамо против Црвенке, када ћемо анализирати њихову игру и ваљано се спремити за тај наш дуел. Више времена за одмор значи и више времена за припрему. Није исто када се игра код куће и у гостима, мада, Црвенка је потврдила да то није никаква предност, истрајали су у својој игри. Наша помисао да смо средином другог полувремена решили утакмицу нама се обило о главу. После и када хоћете, не иде вам од руке. Зато и ми треба да се држимо наше игре и да верујемо у победу. Нема ту неке велике филозофије – уверен је Милашевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести