Немања Ратковић би на лето у иностранство

Рукометаши Војводине изгубили су у Скопљу од вишеструким првака Старог континента Вардаром (21:25,10:15) у Сеха лиги. 
д
Фото: СЕХА

Новосађани се на почетку утакмице  нису баш најбоље снашли, што је утицало на ток првог полувремена, да би у другом делу били бољи за један гол.Пивот Немања Ратковић утопио се у прилично бледу слику екипе на почетку сусрета, да би у наставку био међу најбољима, посебно у одбрани.

- У меч смо ушли стегнуто, што би могло да се тумачи да смо се уплашили. Међутим,нисмо, него је проблем био у томе што је то била наша прва јака утакмица у овој години. Вардар је изузетна екипа,али и поред тога нисмо требали да дозволимо себи пад  два-три пута у судару са њима и поред квалитетне игре. Они су казнили сваку нашу грешку, резултатски се одвојили у првом полувремену и  тешко је било да их стигнемо. Издвојио бих нашу игру у дефанзиви у другом полувременуи захваљујући томе нисмо изгубили са великом разликом - пренео је утиске из Скопља Немања Ратковић.

Снажни пивот сматра да је група у СЕХА лиги веома квалитетна и уз то  је без најаве почела дан-два пре новогодишњих празника.


Репрезентација

Ратковић је с пажњом пратио успех репрезенатције у квалификацијама за ЕП.

- Селектор Ђерона  је донео свежину и енергију. Победа и реми против Француза је изузетан резултат. Репрезентација је на добром путу да се врати на стазе некадашњих успеха, а не да буде више  аутсајде и пре почетка неког значајног такмичења. Сан сваког спортисте је да заигра у националном тиму и ја о томе сањам, свестан да имамо много добрих играча на мојој позицији. Но, трудићу се  да квалитетним партијама привучем пажњу селектора – јасан је Ратковић.


- Утакмица са Нексеом, прва у новој сезони, дошла је изненада, за њу смо сазнали два дана пре одигравања. Згуснут распоред и недовољна анализа ривала утицали су на то да изгубимо у Нашицама. Добро смо се носили и изнели ту утакмицу иако смо били лишени услуга неколико играча. Али, тек у наредном периоду треба да прикажемо наше правио лице у регионалној лиги.

Војводина је на полусезони уместо Грозданића довела Младена Шотића, а Халилбеговића је заменио Александар Бабић.

- Клуб доведи квалитетне играче у намери да освоји све домаће трофеји. Отишао је Грозданић (Бундеслига), али га је заменио Шотић, сјајан рукометаш и голгетер. Бабић је срчани леви бек, одличан је и  у одбрани.Уклопили су се у систем, као да су с нама од почетка сезоне.

На лето Ратковићу истиче уговор с Вошом.


Спартак на Сланој бари

Пред Војводином је данас (17.50) првенствена утакмица са суботичким Спартаком, који је пре два дана победио Кикинду и освојио важне бодове за опстанак.

- У нашој лиги ниједну утакмицу нисмо схватили олако, што је шампионско размишљање. Без обзира на име ривала и његовог места на табели, ми у меч  улазимо максимално концентрисани и борбени. Желимо  стално да потврђујемо  да смо доминантни у српској лиги и са таквим мотивом ћемо ући у дуел  и против младих и добрих Суботичана – поручио је Ратковић.


- Корона је много тога пореметила у целом свету, па је сада  тешко отићи у иностранство. Током четири године у Војводини имао сам добрих и нешто лошијих партија, али ћу се увек  сећати овог периода. Сматрам да је дошло време да идем у иностранство  и да се од Војводине опростим мојом трећом титулом и националним Купом.    Ратковић би да заигра у Бундеслиги.

- Волео бих да одем у Немачку, у најјачу лигу на свету.Сматрам да би ми  одговарао темпо и јачина утакмица у том такмичењу, много се трчи, игра се чврста одбрана... Дечачки сан пре доласка у Југовић из Каћа, где сам био пет година,био ми  је Барселона, која је на врху клупске рукометне пирамиде, где бих волео да играм до краја каријере. Али, понављам, ништа не бих имао против да заиграм у Бундеслиги – казао је Ратковић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести