Обрадовић: Можемо да се носимо са свима

КУМАМОТО: Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић, пред почетак другог дела такмичења на Светском првенству у Јапану, рекао је да је његов тим може да игра и да се носи са свима.
Ljubomir Obradovic sa rukometasicama/RSS
Фото: RSS

Србија сутра од седам сати ујутру отвара другу фазу такмичење на СП против Јужне Кореје, у понедељак је чека дуел са Немачком у истом термину, док ће у среду снаге одмерити са Данском од 10 сати.

"У суштини би требало да будемо задовољни. Прошли смо у други круг што је био циљ. Нисмо задовољни што нисмо пренели бодове. Против Норвешке смо и могли, док против Холанђе нисмо били на потребном нивоу. Вратили смо се у мечу са Словенијом. Сада следе утакмице са Корејом, Немачком и Данском. Можемо да играмо са свима и зато желимо да остваримо оно због чега смо и дошли", рекао је Обрадовић за сајт РС С.

Рукометашице су Кореју победиле на прошлом Светском првенству у Лајпцигу, као и пре десетак дана на "Сеул Купу".

"Прочитали смо их како играју, што не значи да ћемо и сада. То је врло, врло незгодна екипа. Победиле су Француску, играле одлично у групи. Биће то незгодна утакмица од почетка до краја. Свако има своје адуте, трудићемо се да наши буду бољи", истиче селектор.

Изабранице Љубомира Обрадовића и са преосталим ривалима у групи, Немачком и Данском, имају позитивна искустава - реми са Немицама на СП 2017. у Лајпцигу и победа над Данкињама на ЕП 2018 у Нанту.

"Поред Кореје и са ове две репрезентације можемо да се носимо. Играли смо, видели да можемо", рекао је Обрадовић.

За пласман у олимпијске квалификације биће потребно да рукометашице заврше међу четири најбоље екипе у групи, а Обрадовић је говорио и о томе да ли је екипа свесна шансе коај им се пружа.

"Очекивали смо да пренесемо два бода, тако би тај циљ био много лакше остварити. Не смемо се предавати, девојке су показале фино уздизање против Словеније. Имали смо негативан почетак против Холандије и Словеније. Против Холандије нисмо ни покушали да се вратимо, међутим, против Словеније је било другачије. После -5, водили смо на полувремену. Опет у другом делу је уследио преокрет. Више нам треба утакмица у којима показујемо карактер као против Норвешке", закључио је Обрадовић.

У наредна три дана следи расплет што се тиче пласмана у борбу за медаље и олимпијске квалификације, у којима ће се наћи тимови од другог до седмог места, уз могућност померања у случају пласмана Јужне Кореје и Јапана (континентални шампион и домаћин), за два места ниже.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести