Обрадовић пред СП: Морамо се сналазити, али мораће и други

БЕОГРАД: Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић, пред одлазак на Светско првенство у Јапану, рекао је да је његов тим свестан изазова и значаја такмичења значи.
Selektor Obradović i Cvijićeva/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Обрадовић и Цвијићева

Светско првенство одржаће се од 30. новембра до 15. децембра у јапанском граду Кумамото, а Србија ће играти у групи са Анголом, Норвешком и Словенијом.

"Девојке су свесне ситуације, свесне су шта значи ово Светско првенство. Из утакмице у утакмицу мора да се да све од себе. Наша група је доста незгодна, а она са којом укрштамо још незгоднија. Ово нам је треће велико такмичење на коме смо заједно. Девојке су упознате са тактичким замислима на које изузетно одговарају. На Светском првенству је рукомет мало другачији од онога што можемо имати у Европи. Морамо се сналазити, али мораче и други. Немамо много тренинга", рекао је Обрадовић на конференцији за медије у СЦ "Ковилово".

Рукометашице пре одласка на СП, путује на турнир у Сеул, где ће од 22. до 25. новембра играти са селекцијама домаћина, Русије и Мађарске, где ће уједно одрадити тактички део и аклиматизацију.

Леви бек Јована Стојиљковиц изјавила је да је спремна за дане у Азији.

"Свесни смо свега што нас чека. Биће јако напоран период. Спремни смо да дамо свој максимум и остваримо добар резултат. Најтежи противник у групи је Норвешка, на сваком такмићењу играју врхунски", рекла је Стојиљковић.

Пивотмен националног тима Слађана Поп Лазић истакла је да је испред играчица један тежак и напоран период.

"Нов систем такмицења, то је још једна тешка околност, али не само за нас. За све је тако. Ту смо, спремни смо, имамо жељу. Норвешка је најтежи ривал, али нико није наиван у групи, ни Ангола, ни Словенија.

Њихова саиграчица Јелена Лавко сматра да су девојке спремне за Шветски шампионат.

"Доста нас је играло велика такмичења. Знамо се дуго, дуго смо заједно. Већ треће првенство радимо са селектором Обрадовићем, знамо шта очекује од нас. Потребно је да будемо максимално концентрисане на нас и на нашу игру", рекла је Лавко.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести