Обрадовић објавио списак рукометашица за СП у Јапану

Селектор женске рукометне репрезентације Љубомир Обрадовић објавио је данас списак 19 играчица на које рачуна на Светском првенству у Јапану.
rukometasice srbije
Фото: РСС

Рукометашице ће се окупити у недељу у Спортском центру Ковилово, а два дана касније отпутоваће у Јужну Кореју, где ће од 22. до 25. новембра учествовати на Сеул купу. Осим домаће екипе, учествоваће још Русија и Мађарска.

Како је саопштио Рукометни савез, на списку су:

Голмани: Јована Рисовић, Кристина Граовац и Катарина Томашевић.

Лева крила: Сања Радосављевић и Дијана Радојевић.

Пивоти: Драгана Цвијић и Слађана Поп-Лазић.

Десна крила: Жељка Николић и Ана Којић.

Бекови: Јована Стоиљковић, Јована Јововић, Андреа Лекић, Јелена Трифуновић, Александра Вукајловић, Кристина Лишчевић, Марија Обрадовић, Јелена Лавко, Анђела Јањушевић и Дијана Штевин.

Светско првенство игра се од 30. новембра до 15. децембра у јапанском Кумамотоу.

На Светском првенству у Јапану, Србија ће играти у Групи А са Анголом, 30. новембра, Кубом, 2. децембра, Норвешком 3. децембра, Холандијом 5. децембра и Словенијом 6. децембра.

По три најбоље екипе пласираће се у другу фазу такмичења, две групе по шест.

У олимпијске квалификације избориће екипе пласиране од другог до седмог места на првенству, уз могућност одступања ако међу њима буду селекције које су већ избориле пласман на олимпијски турнир на основу континенталних такмичења, Бразил, Ангола, Француска, Кореја и домаћин Јапан.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести