Одржан шести рукометни Камп шампиона у Крупњу

У старој бази у Крупњу, у организацији Рукометног клуба Војводина заједно са спортским партнерима из РК Ловћен и ЖРК Темерин, одржан је седмодневни Камп шампиона.
Kamp sampiona rk vojvodina
Фото: Учесници кампа у Крупњу, фото: РК Војводина

Тачно 50 полазника, узраста од 10 до 16 година, имало је прилику да унапреди своје рукометно знање. Тренинге је водио комплетан стручни штаб Војводине на челу са Борисом Ројевићем, уз помоћнике Александра Тунгуза и Драгана Кукића, тренера голмана Дејана Аничића и тренера најмлађих категорија Огњена Радоњића. У раду је учествовао и стратег познате цетињске школе рукомета „Перпер“ и дугогодишњи тренер Ловћена Зоран Абрамовић, уједно селектор пионирске репрезентације Црне Горе, као и Јован Рисовић, тренер женског пионирског тима Темерин, прошлогодишњих првакиња Србије.

Осим деце из поменута три клуба, на кампу су биле и пионирке ЖРК Војводина, као и пар дечака из Црвенке, Смедерева, Жабља, Смедеревске Паланке, Дебељаче, Мокрина, али и из Козарске Дубице.

– Ово је полуотворени камп, што значи да могу да учествују деца по препоруци наших колега, тренера. Увек буде занимљивих талената, а важније од талента у тим годинама је да деци усадимо однос према обавезама и да она усвоје спортска правила која красе правог спортисту. Позив спортисте је најлепши на свету, а на нама, тренерима је велика одговорност јер их морамо усмерити на прави начин – рекао је Борис Ројевић.

Промотерка кампа била је наша прослављена репрезентативка Татјана Медвед.

– Била сам и прошле године и поново сам одушевљена енергијом која влада међу тренерима и децом. Види се велика преданост свих учесника кампа. Оно што ме посебно радује је то што Војводина, иако нема женски тим, окупља и девојчице на кампу и обезбеђује им исте услове као и дечацима. И моје дете је прве рукометне кораке направило на овом кампу, тако да имам и „дубље” информације како је деци овде. Не само квалитетан рад на терену, већ све ове ванспортске активности, кодекси понашања и поштовање распореда, заправо највише доприносе у изградњи детета као спортисте, а истовремено негује љубав ка рукомету што је најбитнији део у њиховом одрастању – истакла је Медвед.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести