"Орлови" поражени од Немаца и у другом мечу

Репрезентација Србије поражена је од Немачке 23:29 (9:15) у другом пријатељском одмеравању снага у оквиру ЕХФ недеље овога пута у  Дортмунду.
Srbija-Nemacka/Sasa Klan, DHB
Фото: Саша Клан, ДХБ

Српски репрезентативци су пружили солидан отпор бронзаној селекцији са прошлих Олимпијских Игара у Рију у утакмици која је почела минутом ћутања за преминулу легенду српског и светског рукомета Бранислава Покрајца.

Најбољи део виђен је у последњих 15 минута када су "Орлови" са 21:12 запретили серијом 6:1 и стигли на 22:18 (49.). Најефикаснији у редовима оба тима био је сјајни Уве Генсхајмер који је меч завршио са девет голова из исто толико покушаја. У српском табору, Младен Шотић је постигао пет, а Миљан Пушица четири гола, уз добру ролу Светислава Веркића на голу.

Као и у мечу у Лајпцигу (26:19), имали су изабраници селектора Љубомира Обрадовића проблема на постављену високу одбрану Немаца у првом полувремену. Надовезала се на то и повреда Драшка Ненадића, који је морао да напусти терен средином првог дела после једне одбрамбене акције.

Шансу је српски састав проналазио преко пивотмена Живана Пешића и левог крила Младена Шотића. Немце је предводио непогрешиви суперстар Уве Генсхајмер, који је већ до 17. минута постигао шест голова (11:5).

Доминација Немаца виђена је до 45. минута (22:13), када је новоформирани српски састав показао карактер и у пар акција натерао селектора домаћина Кристијана Прокопа да затражи тајм-аут после серије голова Пушице, Зеленовића и Шотића (22:17).

Смањио је Шотић на 22:18 у 49. минуту, али победа Немаца није била угрожена.  Кун и Грецки су головима у последњих десетак минута осигурали тријумф свог тима.

Немачка - Србија 29:23 (15:9)

ДОРТМУНД: Хала у Дортмунду, гледалаца: 10.583.

НЕМАЧКА: Хајнефетер, Волф, Генсхајмер 9(6), Винчек 3, Виде 3, Вајнхолд 2, Вебер, Шмит, Михалчик 1, Грецки 4, Хефнер, Хорнке 1, Кун 2, Муше 1, Пицковски 2, Колбахер

СРБИЈА: Цупара, Иванишевић, Веркић 8 одбрана, један гол, Илић, Шотић 5, Ненадић 2, Сретеновић 1, Мађар, Крсманчић, Зеленовић 2, Орбовић, Пушица 4, Војводић, Ђукић, Јевтић 1, Радивојевић 3(2), Пешић 3, Вујић 1, Јовановић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести