Перуничић изабрао 17 играча за СП 2019 (видео)

Селектор репрезентације Србије, Ненад Перуничић, изабрао је 17 играча који ће отпутовати за Берлин у среду на Светско првенство 2019 чији су домаћини Данска и Немачка.
Rukometasi Srbije u Staroj Pazovi/RSS
Фото: Рукометни савез Србије

На списку се налази 17 играча, а за старт Првенства и прву утакмицу са Русијом (петак, 18 часова) биће пријављено 16.

Србија се налази у групи са Русијом, Француском, Бразилом, Јужном Корејом и Немачком. Три најбоље селекције избориће пласман у главну фазу такмичења (ТОП 12), док ће остали играти у Президент Купу од 13. до 24. места.

- Очекује нас велика сцена. Осећај је исти као када сам био играч. Имамо позитивну трему. Желимо најбоље могуће. На томе смо радили. Руси су променили доста тога. Уз поштовање противника и свих великих репрезентација, увек гледам највише себе и своју екипу, став, енергију, жељу и начин на који ћемо изнети тај притисак од кога не може да се побегне. Момци су свесни да представљају своју земљу. Шта год да се деси, морају да је представљају на најбољи могући начин. Нема погнуте главе шта год да се деси. Првенство је дуго. Нисмо приступили анализи само првог противника, већ целог турнира. Сваки противник је најбољи на свету. Тако гледамо на оно што нас чека - рекао је Перуничић и прокоментарисао састав са шест дебитаната:

- То не гледам као на алиби. Ти момци морају да покажу због чега су ту. Због чега су испред играча са већим искуством и рејтингом. Ово им је шанса да представљају свој грб и земљу. Доносе нову крв у тим. Очекујем да покажу добре игре из својих клубова и потврде због чега су овде.

Списак играча:

голмани: Светислав Веркић (Војводина), Владимир Цупара (Кјелце), Дејан Милосављев (Вардар) и играчи Миљан Пушица (Минден), Вукашин Воркапић (Металопластика), Милош Орбовић (Политехника), Стефан Вујић (Стеауа), Богдан Радивојевић (Рајн Некар Левен), Немања Илић (Тулуз), Иван Мошић (Адемар Леон), Вања Илић (Логроњо), Зоран Николић (Констанца), Лазар Кукић (Логроњо), Немања Зеленовић (Гепинген), Мијајло Марсенић (Фухсе Берлин), Драшко Ненадић (Цеље) и Немања Обрадовић (Висла Плок).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести