Појачања у РК Војводина: Вратио се Оцвирк, Милић новајлија

НОВИ САД: Рукометни клуб Војводина наставио је трагање за квалитетним појачањима, пошто тренер Борис Ројевић није био у потпуности задовољан бековском линијом.
v
Фото: Gregor Ocvirk, Marko Vujin i Milan Milić/RK Vojvodina 

Иако је било речено да су се растали са словеначким интернационалцом, после нових преговора Воша је договорила наставак сарадње са левим беком Грегором Оцвирком. Поред њега, српски шампион јачи је и за талентованог десног бека, репрезентативца Србије, Милана Милића, који је прошле сезоне био члан ППД Загреба, а пре тога бранио је боје Нанта, пошто се у Француску отиснуо из шабачке Металопластике.

У клубу кажу да је доласком Милића и Оцвирка екипа готово комплетирана.

- Појачања треба да испрате амбиције које смо зацртали у договору са Драгољубом Збиљићем и Душаном Бајатовићем, без сумње лидерима новосадског спорта. Њих двојица су обезбедили сјајне услове за рад, чиме смо изузетно задовољни, посебно повећаним интересовањем навијача и спонзора, које предводи привредни гигант попут "Енерготехника Јужна Бачка", што Војводину усмерава ка озбиљном европском искораку. Оно што нас посебно радује је и долазак бившег репрезентативца Марка Вујина у клупски менаџмент. Све то заједно ствара позитивну климу за највећа очекивања како нас у клубу тако и присталица - рекао је директор РК Војводина Дарко Јевтић.

Практично, Грегор Оцвирк није ни одлазио из Војводине. 

- Ппшто нисам нашао одговарајући инострани ангажман, одлучио сам у договору са тренером и управом, да наставимо сарадњу, која је била успешна прошлесезоне. Заволео сам град и клуб. Знам да су амбиције увек шампионске. Идемо да освојимо нове трофеје и да у Европи догурамо што даље - нагласио је Оцвикр. 

Милић се поново вратио у српску лигу.

- Пресрећан сам што сам део Војводине. То је велики клуб, најбољи у Србији. Систем који Војводина има је препознатљив свуда. Освајају се трофеји, а истовремено сви играчи напредују. Свако жели да дође у такав клуб. Једва чекам да се ставим на располагање тренеру Ројевићу и обећавам велику преданост и борбу на терену - рекао је новајлија у редовима Војводине Милан Милић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести