ПОРАЗ РУКОМЕТАША СРБИЈЕ: „Орлови” посустали на крају, у недељу би да се реванширају Словенцима

Мушка рукометна репрезентација Србије изгубила је од Словеније резултатом 26:30 (13:12) на првом тест мечу у Чрномељу.


с
Фото: Рукометни савез Словеније

„Орлови” су одиграли одличну утакмицу све до саме завршнице када су испустили предност и уз неколико лоших одлука у нападу, дозволили противнику да преокрене и оствари победу.



Упркос резултату, виђена је сјајна игра српске репрезентације, нарочито у одбрани. На терену су тестирани неки тактички новитети који су доста добро изгледали. Сви рукометаши добили су шансу и потребне минуте, те је селектор могао да види на делу све своје изабранике и њихове квалитете.

Најефикаснији у српском табору био је капитен Немања Илић са шест постигнутих голова, док је Мијајло Марсенић уписао два мање на свој конто.

Селектор Србије Тони Ђерона, није био задовољан резултатом, али сматра овај меч добром провером.

– Била је тешка утакмица. Одиграли смо добро 55 минута, али смо у последњих пет изгубили концетрацију и противик је то искористио. Правили смо грешке у нападу, док су њихови голмани били одлични. Притисак публике можда је утицао на неке одлуке, али то није изговор. Значиће нам овај меч за будућност, имали смо прилике да видимо неке нове играче, неке нове комбинације и сигурно ћемо се уз анализу овог меча још боље припремити за онај у недељу – рекао је каталонски стручњак. 



Усагласио се са ставом селектора и Лазар Кукић.

– Индивидуалим грешкама у завршници дозволили смо противнику да направи разлику. Покушавали смо седам на шест, без голмана, да преокренемо али нисмо успели. Ипак, има много позитивних ствари које ћемо искористити, а у недељу ћемо дати све од себе да одиграмо боље и у нападу и у одбрани, и реванширамо се противнику – поручио је српски бек.

Капитен Србије је после меча истакао важност оваквих утакмица за даљи раст и напредак свог тима.


– Ушли смо добро у утакмицу, борили смо се, радили смо оно што смо вежбали целе недеље. Попустила нам је концентрација пет минута пре краја и Словенија је то успела да искористи и да преокрене. Пробаћемо да извучемо поуке из овога како бисмо се спремили за недељу, али и за утакмице које нас чекају на европском првенству – закључио је Илић.

Српски рукометаши у недељу од 14 часова играју реванш меч, а директан пренос обезбеђен је на РТС 2.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести