РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ НА ОКУПУ ПРЕД ПРИЈАТЕЉСКЕ ДУЕЛЕ СА СЛОВЕНИЈОМ „Орлови“ хватају залет за Немачку

Мушка сениорска репрезентација Србије окупила се у недељу у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови. Ово окупљање представља почетак припрема за Европско првенство које се игра у од 10. до 28. јануара 2024. године у Немачкој.
с
Фото: Рукометни савез Србије

У првој недељи припрема на програму је пут за Словенију у петак на две пријатељске утакмице са домаћим тимом.

Десни бек репрезентације Предраг Вејин истакао је да се екипа радује предстојећим изазовима.

- Драго ми је што смо поново на окупу и након дуго времена. Оно што је најважније сви смо здрави и једва чекамо нове утакмице које ће нам помоћи да што спремније дочекамо Европско првенство. Познавајући Ђеронин систем рада свака утакмица служиће за што бољу припрему и не смемо да изађемо на двобој Словенији без таквог приступа. Ове две утакмице су фантастична ствар да видимо у каквој смо форми и на чему треба да се ради до Немачке - јасан је тридесетогодишњи Апатињанин.

Голман националног тима Србије и букурештанског Динама Владимир Цупара рекао је да се брзо уклопио у новој средини и да му минути у Динаму много значе пред нове партије у дресу Србије.

- Добро сам се снашао у Динаму, свиђа ми се град, екипа и тренер. Румунска лига је захтевна, игра се груб рукомет, али врло квалитетан и са високим интензитетом. Када је реч о репрезентацији дуго нисмо били заједно и биће нам потребно време да се уиграмо. У дресу Србије свака утакмица је прилика за доказивање и борбу за нешто више и ту нема места калкулацијама. Победа је увек примарни циљ и надам се да ћемо уписати две против Словенаца - закључио је Цупара.

В. Гвозденовић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести