Пораз рукометашица Србије на Европском првенству од Шведске

ЦЕЉЕ: Рукометашице Србије поражене су у првом колу Европског првенства од Шведске.
1
Фото: РСС

Изабранице Уроша Брегара су током читавог сусрета имале проблема са креаирањем у нападу и нису могле да парирају Скандинавкама које су играле квалитетно на обе стране терена. Шведска је тако уписала победу и као домаћин Словенија која је савладала Словенију има два бода. Остаје жал што наше девојке нису показале више поготово ако се узме у обзир да је на нашем голу бриљирала Кристина Граовац.

Швеђанке су боље отвориле дуел, успевале су да  пробијањима лако долазе до голова. Показале су Скандинавке у уводним минутима да су међу најбољим рукометним селекцијама на свету када су контре у питању. Нису имале среће наше играчице у првих десет минута чак пет пута су погодиле оквир гола Шведске.  Безидејно је изгледала Србија у нападу без иједне правилне кретње. Лошој реализацији "орлица"  допринела је изузетно оштра игра Швеђанки у одбрани.

Српкиње су у првом полувремену мењале формације у одбрани, али нису могле да смање предност Скандинавки. Дебитантски гол за сениорски тим Србије на овом мечу је уписала пивот Јагодине Катарина Бојичић. Искористиле су наше рукометашице искључење Швеђанки и пришле на само гол заостатка, али су убрзо поново имале четири гола мање.

Србија је имала седам изгубљених лопти у првих 30 минута. У наставку сусрета наставиле су Швеђанке "јово наново" и највише захваљујући брзим контрама у 40. минуту имале су до тада максималних девет голова предности. Нису се снашле наше девојке у другом делу, промашивале су зицере, тромо се враћале у одбрану што су Швеђанке кажњавале. Расположена је на голу Србије била Кристина Граовац, али је саиграчице нису пратиле у нападу. Ипак, нису се предавале изабранице Уроша Брегара, заиграле су агресивније, са више хтења и успеле су да смање предност убојитих Швеђанки које су су наставиле са грубом игром и сваки фаул био је на ивици да буде санкционисан са два минута казне.

Храбре Српкиње предвођене феномеланом Кристином Граовац  су у финишу меча пришле на само минус четири. Нажалост у преломним тренуцима су наше девојке направиле неколико несхватљивих грешака и тако су претрпеле пораз у премијерном мечу на овом Европском првенству. За најбољу играчицу сусрета проглашена је Кристина Граовац.

В. Гвозденовић

Србија - Шведска 21:27 (9:14)
ЦЕЉЕ: Дворана Златорог, гледалаца: 400 Судије: М. Са и В. Са (Португалија). Седмерци: Србија 1 (0), Шведска 3 (2). Искључења: Србија 4, Шведска 10 минута.
СРБИЈА: Ковачевић 4, Бојичић 3, Лишчевић 3, Радосављевић, Мајкић, Богојевић, Лавко 2, Нуковић, Јањушевић 1, Којић 1, Стаменић 6, Ловрић, Стоиљковић 1, Петровић, Рисовић (5 одбрана), Граовац (16 одбрана, 1 седмерац).
ШВЕДСКА: Стромберг 1, Блум 6, Робертс 2, Питрен 2, Јохансон, Дано, Лагерквист, Линдквист 1, Хагман 9 (2), Хансен 4, Карлсен 2, Торлифсдотир, Аксер, Даниелсон, Бундсен (одбрана), Рид (10 одбрана, 1 седмерац).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести