Последње коло плеј–офа Суперлиге за рукометаше: Новосађани загледани у Шабац

Цео плеј–оф домаћег рукометног првенства стао је у последње коло, када ће се одлучивати о прва три места на табели, тачније о шампиону, другом учеснику Сеха лиге и оном на најнезахвалнијој, трећој позицији.
rukomet
Фото: Моменат с  прошлосезонске утакмице између Војводине и Партизана, фото: РК Војводина 

Новосађани имају теоретске шансе да се домогну шесте узастопне титуле, а сценарио који води до срећног краја јесте да они славе против црно–белих, а да првопласирани Железничар изгуби од Металопластике. Десни бек Војводине, Марко Симовић нада се да ће његов тим имати и мало среће, мислећи управо на дуел у Шапцу.

„Пред нама је тешка утакмица, која нама пуно значи. Даћемо максимум без обзира на кадровске проблеме који нас прате цео плеј–оф. Не можемо, малтене, да се снађемо ни на тренингу, али то нам неће бити алиби. Нећемо се опустити и надам се да ћемо имати подршку са трибина и мало среће чекајући исход меча у Шапцу. Ако не освојимо трофеј, велики успех за екипу, после свих проблема, било би друго место и учешће у Сеха лиги“, рекао је Симовић.

Од почетка плеј–офа Војводину прате пехови са повредама. Шеф стручног штаба Борис Ројевић неће за последњи меч моћи да рачуна ни на Вучковића и Надовезу, а како каже, ни на још пар играча.

„Оно што је сигурно је да ћемо изаћи, како се каже, у шареном саставу. То не значи да смо се предали и да нећемо дати све од себе. Играмо на свом терену и знамо колики је значај те утакмице. Они који буду изашли на терен, а биће сигурно пуно младих играча из нашег јуниорског погона, покушаће да пребаце свој максимум како бисмо тријумфовали“, истакао је Ројевић.

Стратег Новосађана додао је да играчи који су ровити неће играти. 

„Испоставило у Шапцу да се добили Томић, који је био непознаница за српски рукомет. Можда се и сада неко истакне од млађих играча. Ако и изгубимо, ја  ћу бити поносан на све своје играче“, поручио је Борис Ројевић.

Утакмица између Војводине и Партизана у Спортском центру Слана бара почиње сутра, 1. јуна,у 18 сати, а улаз је слободан. 

К. Бугарски

Петак

Војводина – Партизан                  (18)

Динамо – Црвена звезда               (18)

Металопластика – Железничар     (18)

1. Железничар         9      6      1      2      239:220     13

2. Војводина             9      5      2      2      230:117     12

3. Партизан               9      6      0      3      256:244     12

4. Металоплас.         9      4      0      5      232:223     8

5. Динамо                 9      4      0      5      244:248     8

6. Ц. звезда               9      0      1      8      226:275     1

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести