ПРВА УТАКМИЦА ФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА СУПЕРЛИГЕ ЗА РУКОМЕТАШЕ: Воша за наставак доминације, Шапчани за прекид поста

Након што су рукометашице Црвена звезда победама над Железничаром из Инђије освојиле титулу у конкуренцији дама, дошло је време за финалне окршаје код мушкараца.
1
Фото: Стефан Сунајко очекује пуне трибине и победу,  фото: Ф. Бакић

У фокусу ће се наћи, објективно гледано, две најквалитетније екипе Војводина и Металопластика. Прва утакмица игра се сутра од 19 сати у СЦ Слана бара. Други меч је 26. маја, такође од 19 сати, у Шапцу. Титулу ће освојити екипа која прва упише две победе.

Новосађани, браниоци титуле, стигли су до финала победивши Динамо у два наврата. Најпре код куће, након бољег извођења седмераца, а потом, нешто лакше, у Панчеву. Шапчани су имали тежи задатак и судбину су решавали у мајсторици. Повела је чета Владана Матића, Партизан је изједначио на Бањици, али за потпун преокрет није имао снаге, па су Војислав Брајовић и друштво заказали окршај у финалу.

Стратег Војводине и селектор Србије Борис Ројевић рекао је да се нада да ће до нове титуле стићи након две утакмице.

– Показујемо од почетка сезоне да смо најквалитетнија екипа у држави, а у прилог нам иде и то да смо завршили лигашки део без пораза. Правила су таква да се такмиечење наставља кроз плеј-оф у ком смо савладали Динамо са 2:0 и сада с нестрпљењем чекамо почетак финалне серије са Металопластиком. Момци су изузетно добро тренирали и спремни смо за борбу. Радује ме атмосфера у екипи, сви су расположени, орни за тренинг. Волео бих да серију решимо у два меча, али то неће да буде нимало лако – поручио је шеф струке Новосађана.

Лево крило српског шампиона Стефан Сунајко рекао је то да се нада великом броју навијача и квалитетан рукомет.

– Ово је круна сезоне и свесни смо колико ће то да буде тешко, али спремали смо се за велика искушења. Шапчани имају одличан састав, константна су нам претња  и у оваквим мечевима фаворит не постоји. Публика нам је била важан фактор у досадашњим походима и сигуран сам да ће нам њихова подршка значити и дати додатни ветар у леђа. Сада је тренутак да покажемо да смо најбољи у држави – јасан је Сунајко.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести