Прве утакмице рукометног баража 12. септембра

Такмичарска комисија Рукометног савеза Србије(РСС) донела је одлуку о начину одигравања квалификационих утакмица за попуну упражњених места у лигама.
lopta-u-mrezi , rukomet Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У баражу за попуну Аркус Суперлиге – регион север-центар пријавиле су се Морава (Велика Плана), Југовић (Каћ) и Црвенка. Ове екипе, по уплати депозит од 400.000 динара, добиће такмичарска слова (А, Б, Ц). Прва утакмица предвиђена је за 12. септембар а састаће се А – Б, 16. септембра Б – Ц, а 20. септембра Ц – А. То значи да ће свака од ове три екипе бити домаћин пред својом публиком по једном. У региону центар-запад пријавиле су се две екипе, Раднички (Крагујевац) и Хајдук Вељко (Неготин), играће се једна утакмица 19. септембра на неутралном терену.

За попуну Б Суперлиге (регион Север) пријављено је пет екипа: Младост ТСК (Бачки Јарак), Банатски Карловац, Херцеговина (Сечањ), Инђија и Јабука. Играће се мини лига од пет кола, од 12. до 27. септембара.


Учесници Еврокупа

Европска рукометна федерација саопштила је списак учесника Европског купа за наредну сезону. На списку  су од српских клубова нишки Железничар код мушкараца, Јагодина и Наиса из Ниша код дама.


У конкуренцији дама за попуну Б Суперлиге (регион Север) пријавиле су се четири екипе: Срем (Сремска Митровица), Петроварадин, Спартак (Дебељача) и Словен (Рума). Играће се по куп систему на неутралном терену.За попуну Прве лиге – север пријавиле су се четири екипе: Славија (Нови Сад), Херцеговац (Гајдобра), Металац (Футог) и ПИК Пригревица. Играће се по куп систему на неутралном терену. Код дама играће три екипе: Рума, Раванград (Сомбор) и Лаки (Црвенка). Играће свако са сваким.

У попуни упражњеног места у Другој лиги – север (м) пријављено је шест екипа: Сента, Срем СМ (Сремска Митровица), ЖСК 1955 (Жабаљ), Црепаја, Раднички (Ковин) и Јединство (Бочар). Екипе ће бити подељене у две групе и граће свако са сваким. Финале је 26. септембра на неутралном терену (првопласиране екипе из две групе).

Клубовима је остављен рок од седам дана (28. јул) да уплате депозит, који је потврда играња баража. Такмичарска комисија је предложила Управном одбору да помери почетак  сезоне: Суперлига мушкарци 3. октобар, Суперлига жене, Б Суперлига, Прва, Друга и треће лиге 10. октобар. Финални турнир мушког Купа планиран је за 26. и 27. септембар, а женског 3. и 4. октобра.     

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести