РК Југовић почео да ствара екипу за следећу сезону

Три кола пре краја плеј-аут дела Аркус лиге, рукометаши Југовића са тренером Акимом Комненићем успели су да сачувају елитни статус у сезони у којој су Суперлигу напуштала четири клуба.
2
Фото: РК Југовић

Иако данас играју последњу утакмицу ове сезоне са Спартаком из Суботице, управа Каћана већ увелико се бави реконструкцијом тима за следећу сезону. Са неколико играча су већ успостављени контакти, са некима су близу договора, а први који је потписао верност са Југовићем је средњи бек и некадашњи репрезентативац наше земље Владица Стојановић.

Занимљиво је то, како незванично сазнајемо, да ће Владица имати двоструку улогу. Поред играчког задатка, он би требало да буде и у улози тренера. О томе ће ускоро бити донесена одлука руководства каћког суперлигаша.

У богатој каријери искусни 41-годишњи средњи бек из Београда, од недавно становник Новог Сада, наступао је за Црвену звезду, Партизан, шпански Бидасоа Ирун, немачки Мелсунген, француски Тулуз и румунску Констанцу. Потом се вратио у домаћи рукомет једну сезону и то у Звезду, да би се опет отиснуо у иностранство и то у Катар, па немачки Ајнтрахт Хилдесхајм, француски Аикс, те израелске екипе Бнеи Херцлија и Рамат Хашарон.

Са јуниорском репрезентацијом СР Југославије је освојио златну медаљу на Европском првенству 2000. године, док је са сениорском Србије и Црне Горе играо на Светском првенству 2005. у Тунису где су били пети, а на Европском првенству 2006. у Швајцарској 8. место.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести