Ројевић после велике победе над Арендалом: Партија за памћење

НОВИ САД: Рукометаши Војводине направили су сјајан резултат у првом мечу осмине финала Еврокупа савладавши норвешки Арендал са 42:29.
r
Фото: rkv.rs

Новосађани су направили велики посао ка пласману у четвртфинале другог по квалитету европског клупског такмичења. Чета Бориса Ројевића је играла добро током читавог меча, али су у другом полувремену показали све квалитете  и играчки потпуно разбили норвешког вицешампиона.

Реванш сусрет на програму је 18. фебруара од 17 часова у Норвешкој. Екипу која у укупном резултату буде боља у борби за полуфинале чека победник дуела Рунар - Рибница.

Стратег Војводине Борис Ројевић рекао је да је ово најбоља утакмица Војводине у овој сезони.

- Честитао бих мојим момцима на сјајној игри и резултату. Заиста ми је што није било преноса нити гледалаца и да навијачи нису могли да виде о каквој се екипи ради. Када људи прочитају да је било 13 голова разлике рекли би да је у питању слаб противник, а Арендал је све сем лоше екипе. Они су сјајан тим и права скандинавска школа рукомета, али мислим да која год екипа да је била против нас  лоше би прошла. Ово је наше најбоље овогодишње издање и направили смо сјајну увертиру пред реванш у Норвешкој. Покушаћемо да одемо тамо као да је резултат нула нула. Биће тешко, али имамо времена да се добро припремимо и одиграмо још једну добру утакмицу - истакао је Ројевић.

Лево крило Војводине Милош Грозданић истакао је договор екипе на полувремену као кључан за велику победу.

- Имали смо добре моменте у првих 30 минута, али нас је велика жеља спутала да покажемо све што знамо. Имали смо добар разговор у свлачионици и успели смо да се смиримо, али и да не паднемо када је агресивност у питању. Постигли смо много лаких голова што нам је помогло да се резултатски одлепимо и направимо велики корак ка наредној фази Еврокупа. За недељу дана нас очекује нови дуел са Арендалом на који ћемо отићи максимално сконцетрисани и без калкулисања. Заборавићемо на разлику и поново ћемо играти најбоље што знамо - закључио је Грозданић.


Резултати 1/8 финала Еврокупа

Војводина - Арендал 42:29

Анортзис - Горење 26:31

Дукла - Тун 28:26

Бистрица - Нирбо 34:35

Рамат - Алингас 21:31

Карвина - Панчево 30:22

Рунар - Рибница 38:29


Тренер Арендала Лука Плазно рекао је да је Војводина потпуно заслужено славила.

Једноставно су били боља екипа на терену и надиграли су нас. Диктирали су темпо утакмице, све им је полазило за руком и могу само да им честитам. Не могу рећи да су нас изненадили у тактичкој поставци или стилу игре, знали смо шта ће урадити, али нисмо реаговали како треба. Одбрана нам је била веома лоша. Сада нам предстоји једна првенствена утакмица, а затим неколико дана припреме које ћемо, надам се, собео искористити и пробати да приредимо изненађење - закључио је Плазно.

В. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести